Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaar gehavend TOS stunt en boekt zege op de buren.

13 september 2021 18:15

De tweede bekerwedstrijd voor de nieuwe zondag 1 was een burenruzie met Joga Fortius. Ondanks de afwezigheid van liefst 12 spelers(!!) werd in een spectaculair duel de twee klassen hoger spelende buurman verslagen: 3-4.

TOS, dat met slechts drie wisselspelers aan het duel begon, starte moeizaam aan het duel. Fortius had de overhand en de eerste grote kans was dan ook voor de gastheren, maar keeper José hield de bal goed tegen met zijn knie. Na bijna een halfuur spelen kwam Fortius enigszins terecht op voorsprong. Uit een corner scoorde de laatste man de 1-0.  Niet lang daarna kreeg TOS een corner en uit de kluts viel plots de 1-1. Het duel kabbelde verder en tot de rust werd er niet meer gescoord.

Het begin van de tweede helft had niet ongelukkiger kunnen verlopen. Bij het sprinten naar het doel stortte keeper José ter aarde. Onzeker is of het zijn kuit of achillespees is, maar het zag er wel ernstig uit. Na een oponthoud van 20 minuten en goede verzorging vanuit het bestuur van Fortius ging TOS verder met veldspeler Brandon op doel, die al een hele wedstrijd bij de zondag 4 in de benen had. Enigszins aangeslagen na het uitvallen van José rook Fortius bloed en werd binnen het kwartier twee keer gescoord. TOS leek verslagen en een monsterscore leek in de maak, maar niks was minder waar. Beide ploegen gingen wisselen en met name de wissel van de aanvoerder van Fortius hielp TOS in de wedstrijd. Met overtuiging en veel opportunisme ging TOS op jacht naar de aansluitingstreffer, en die kwam via spits Luigi Zalotti. Nu rook TOS bloed en niet lang daarna scoorde Jack Judge de 3-3 en Aaron Gannon de 3-4. In een tijdsbestek van 10 minuten kantelde het duel 180 graden. Met nog 10 minuten te gaan zette Fortius aan, waren er voor beide doelen nog een aantal hachelijke momenten, maar wist TOS de overwinning uit het vuur te slepen. Ondanks alle tegenslagen een fantastische prestatie van de mannen van Rob MacDonald.

Volgende week de andere kraker tegen de buren TOG, die in Amsterdam-Zuid met 5-0 onderuit gingen tegen Swift. Plaatsing voor de volgende ronde van de beker is zo goed als onmogelijk, maar nog een keer een burenruzie winnen is voldoende motivatie om volgende week wederom een mooie pot op de mat te leggen. Hopelijk is de ziekenboeg minder gevuld. De aftrap is om 14.00 uur bij TOG.

Speciale dank aan het bestuur van Fortius voor de geboden hulp na de blessure van José.