Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Winst op de Toekomst!

5 september 2022 11:45

Na een lange zomerstop mochten de sterren van de jo8-4 van vorig seizoen weer de wei in, dit seizoen als jo9-3. Waar de meeste teams deze transferzomer een ware metarmorfose hebben ondergaan en de miljoenen euro's als water werden uitgegeven bleef ons team zo goed als in tact, op het vertrek van één speler na.

En niet zomaar één, sterspeler Rayan ging mee in het transfergeweld van topspitsen en schaarde zich in het rijtje Haaland, Lewandowski, Aubemayang en Nunez. Hij vervolgt zijn carrière bij de Dijk jo9-4. Teammanager/technisch directeur Annekatrien was de hele zomer bezig met het vinden van de juiste vervanger. Even leek het niet te lukken, totdat ze op deadline day woensdag 31 augustus om 13.45 uur met het verlossend nieuws kwam dat heel sportpark Middenmeer op haar grondvesten deed trillen: Benjamin Junnick komt het team versterken. Met een oudere broer in de JO12 en vader die trainer is van dat team is hij geen onbekende van de club. Op de training liet hij zien waarom de andere clubs op het sportpark balen dat ze naast hem hebben gegrepen.

Zaterdag 3 september en de helden mochten spelen op het veld dat uitkijkt naar het stadion waar ze allemaal over 12 jaar in spelen: de Johan Cruijff Arena. Tegenstander is de jo9-2 van FC Amsterdam. Een geduchte tegenstander, want één ding is zeker, FC Amsterdam heeft altijd goede voetballers. Maar wij ook, dus dit beloofde een interessante wedstrijd te worden. Helaas was Chiel niet helemaal okselfris nadat hij op school een poging had gedaan om in een boom te klimmen en dit niet helemaal goed afliep. Na een lange en goede warming-up begon de wedstrijd om 10.40 uur. Het begin was wat onwennig, FC Amsterdam beschikte over grote en sterke jongens en het was duidelijk dat we nog wat wedstrijdritme moesten opdoen. Helaas voor ons maakte FC Amsterdam de 1-0. Daarna kwamen de kansen voor ons, waarbij de beste kans was voor Liam die na een diepe bal van Jon drie tegenstanders eruit sprintte en de bal keurig richting verre hoek schoot, maar nog net door de keeper eruit geritseld kon worden. Ook Sam en Toon zagen hun inzet gekeerd worden door de uitstekende keeper van FC Amsterdam. Achterin hielden we onder leiding van Liam, Jon en Casper de boel aardig dicht dus het was wachten op een doelpunt. Wie anders dan lefgozer Toon ramde de bal keihard in het doel. Kort daarna maakte FC Amsterdam helaas voor ons de 2-1.  We bleven aanvallen en de beste kans kregen we vlak voor rust toen Toon (2de kwart op doel) met een verre uittrap Benjamin vrij voor het doel zette maar helaas voor hem kon hij zijn debuut nog niet opluisteren met een doelpunt. Zichtbaar balend ging Benjamin de rust in, waarop ik tegen hem zei dat hij vandaag nog wel ging scoren. In de tweede helft een nog fanatieker TOS. Er werd volop aangevallen en het was Izzy die met een schuiver a la Davy Klaassen de 2-2 erin knalde. Even een vervelend moment toen Toon eruit moest met een blessure, want kort daarna scoorde FC Amsterdam de 3-2. Wederom mochten we in de achtervolging, en het was Jon de onverzettelijke die vlak voor het laatste kwart de 3-3 erin knalde. En zoals vorig seizoen zo vaak gebeurde konden we ons opmaken voor een spannende laatste kwart. Volop aangemoedigd door onze eigen harde kern gingen we op zoek naar de 3-4 en die kwam! Het was debutant Benjamin die op een hele bekeken manier de keeper kansloos liet. FC Amsterdam moest nu komen en het was Sam die met de redding van de dag de bal tegenhield en via de paal in zijn handen terugkreeg. In de laatste minuut werd Liam getackeld, hij nam de vrije trap snel, zette Benjamin vrij voor het doel die de wedstrijd definitief besliste: 3-5. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af en was de oerkreet van vreugde te horen tot in de Arena.

Het seizoen is goed begonnen en dit smaakt naar meer. Volgende week gaan we proberen de punten thuis te houden tegen Ouderkerk jo9-4. Helaas zonder Casper en Sam die allebei afwezig zijn. Aftrap 09.45 uur op ons aller veld 2. Tot dan!