Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO 9-3 trakteert het publiek op veel doelpunten!

13 september 2022 17:00

Zaterdag 10 september en de sterren van de JO9-3 mochten aantreden tegen Ouderkerk JO9-4. Zonder Casper en Sam, maar gelukkig waren Ole (jo10-1) en Daantje (MO9-1) bereid om in te vallen. Samen met Liam vormden zij de verdediging voor keeper Giel. Voorin starten Jon en Toon, en met Izzy en Benjamin hadden we een ijzersterke bank. Om 09.50 floot Vincent voor de aftrap en het was vanaf het begin duidelijk dat wij sterker waren. Onder aanvoering van Jon gingen we volop in de strijd en maakte hij vrij snel de 1-0 en 2-0. Jon was ‘on fire’ en testte de prima keepster van Ouderkerk vervolgens nog een aantal keer maar helaas ging de bal er niet in. Vervolgens was het de beurt aan Ole die langs drie man slalomde en de 3-0 erin schoot. Toon kon niet achterblijven en knalde de 4-0 in de touwen. Het eerste kwart was afgelopen en met Benjamin voor Jon gingen we gewoon door met scoren. Benjamin stifte de 5-0 binnen. Giel verveelde zich, moest één keer in actie komen en zag Ouderkerk bij hun eerste aanval de 5-1 scoren. Ouderkerk was helemaal blij en dit werkte als een rode lap voor onze jongens en meisje. Helaas gingen schoten van Izzy en de goed spelende Daantje er niet in. Toen was het de beurt aan Toon om iets aan de score te doen. Eerst dribbelde hij na een corner in het veld en knalde de bal in de verre hoek binnen: 6-1. Vervolgens besloot hij om, op aangeven van Ole, zijn hattrick compleet te maken voordat hij tweede helft ging keepen: ruststand 7-1.

In de rust geen peptalk, want dat was niet nodig. Wel de afspraak dat we zouden proberen iedereen te laten scoren. Luisteren deden ze, want na rust gingen we gelijk door met scoren, en ditmaal kwamen andere doelpuntenmakers op de scorelijst. Liam wijde zijn nieuwe wondersloffen in en schoot de bal door de benen van de keeper in het doel, waarna de sterk ingevallen Giel de bal veroverde en de 9-1 erin schoot. De 10-1 leek op het denkbeeldige scorebord te komen na een goede actie van Liam die Benjamin bediende en in de tweede instantie de bal erin schoot, maar uiteindelijk werd de goal helaas afgekeurd. De 10-1 kwam uiteindelijk via Jon die, op aangeven van Giel, de tweede hattrick van de dag maakte. Daarna maakte Benjamin op aangeven van Izzy zijn tweede doelpunt van de dag. Ondertussen bleven we kansen creëren maar helaas troffen Daantje, Izzy en Benjamin geen doel. Het laatste kwart verliep wat rommeliger en waar Toon twee keer eerder de bal nog kon stoppen kon hij er de derde keer niks meer aan doen, en mocht Ouderkerk voor de tweede keer uibundig juichen. Het leek erop alsof we niet mee zouden scoren, maar ook Benjamin besloot dat hij een hattrick moest maken en bepaalde de eindstand op 12-2.

Een ruime overwinning dus, mede mogelijk gemaakt door Ole en Daantje die beide meededen alsof ze al jaren in het team zitten. Het team zit in de flow en die lijn willen we doortrekken. Komende zaterdag is FC Abcoude jo9-4 de tegenstander. Gaan onze kleine helden de drie punten meenemen naar Amsterdam -Oost? Kom kijken, aftrap 09.00 uur