Burenruzie prooi voor jo9-3. - TOS-Actief

Sponsors

Burenruzie prooi voor jo9-3.

16 november 2022 1:00


Zaterdag 12 november, the day after het grote snoepfestijn. Aftrap 08.30 uur, het was erg vroeg en aardig koud. De sterren van de jo9-3 mochten de wei in voor de enige echte burenruzie: TOS-Real Sranang. Een beladen duel waarbij alleen de winst telt. Vooraf een tegenvaller, Benjamin was na een week niet trainen toch niet fit genoeg om te spelen. Zonder Benjamin gingen de overige zeven kanjers de strijd aan. Voor Liam meer dan zomaar een wedstrijd. Een van de spelers bij de tegenstander is een jongetje van school, en alles behalve een vriendje van hem.... Vorig seizoen versloegen we de JO8-2 van Real na 0-2 achter te hebben gestaan met 7-4. Ging dat vandaag weer lukken?

 

Waar de warming up volgens trainer Jochem af en toe een beetje slap was begon TOS energiek aan het duel. Mogelijk gesterkt door de suikers van de avond van tevoren (en de snoepjes die ongetwijfeld ook stiekem in de ochtend gegeten zijn) ging TOS de strijd aan. En een strijd was het, want Real gebruikte letterlijk handen en voeten, zoals dat eigenlijk ook wel hoort in een derby. TOS liet zich echter niet afbluffen en ging op jacht naar het doelpunt, en die kwam. Sam, die voorin startte samen met Toon, kreeg de bal cadeau van de keeper en rondde keurig af: 0-1. Vervolgens begon de 'Toon show' en dribbelde hij na een corner naar binnen om de 0-2 binnen te schieten. Kort hierna maakte hij de 0-3. Real kwam er niet aan te pas, begon fysieker te spelen en knalde na de start van het tweede kwart de bal snoeihard op de lat. Als de bal iets lager was geweest had Giel het overigens gewoon gepakt, want hij zat goed bij het schot. TOS herpakte zich, en na een gemene overtreding op Toon legde hij aan voor een vrije trap. Appeltje eitje voor de lefgozer die de bal hoog in het doel 'jaste': 0-4. TOS hield zonder al te veel moeite stand en na een mooie pass van de lekker spelende Casper scoorde Toon zijn vierde en onze vijfde goal van de dag. Na een goede aanval waar Sam en Liam bij betrokken waren zette Toon voldoende druk op de verdediging om hun een eigen doelpunt te laten maken: 0-6. TOS zat op rozen en uit de spaarzame uitbraak van Real scoorden zijn vlak voor rust de 1-6. 
 
Na rust een ijzersterk verdedigend TOS. Onder aanvoering van 'Jon beton' met naast hem Izzy en Liam en achter hem Sam kwam Real er niet door. Toon ging vrolijk verder en scoorde liggend op de grond, in de kluts de 1-7. Real ging op zoek naar doelpunten, en wij zoals gewoonlijk ook. De wedstrijd werd gelijkwaardig, en nu was het de beurt aan Liam om zichzelf op het denkbeeldige scorebord te zetten. Eerst knalde hij inlopend vanaf rechts de bal snoeihard via de keeper (jaja, het jongetje van het schoolplein:)) in het doel: 1-8. Niet lang daarna deed Real iets terug en scoorden zij hun tweede doelpunt van de dag. En vervolgens was het weer de beurt aan Liam die snel (waar we maandag op hebben getraind) een uitbal nam, naar binnen dribbelde en de 2-9 tegen de touwen punterde. Tot slot liet hij zich nog een keer zien door het jongetje van het schoolplein in een duel, zonder een overtreding te maken, op de grond te leggen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik stiekem van binnen wel heb gelachen.... TOS werd de laatste minuten wat slordiger en Giel had de pech dat hij ons tiende doelpunt niet maakte. Het tiende doelpunt kwam ook niet, maar helaas kwamen de tegendoelpunten nog wel. Door het onnodig inleveren van de bal maakte Real de 3-9, en het laatste doelpunt was één van de mooiste van de dag toen het jongetje van het schoolplein (inderdaad hij ja) de bal over Sam lobde. Kort daarna floot de prima leidende scheidsrechter af. De burenruzie was net als vorig jaar prooi voor ons! 
 
TOS JO9-3 is een week de baas van het sportpark, Liam voor even van het schoolplein. De jo9-3 is in vorm en wil deze vorm doortrekken en hopelijk ditmaal met Benjamin erbij. Volgende tegenstander is Diemen jo9-4. Voor Sam waarschijnlijk, en voor Liam zeker een weerzien met kindjes van school. Alleen de winst telt, zeker als je tegen je dorpsgenoten speelt. Aftrap 08.45 uur op ons aller veld 2a1. Het belooft weer een leuk duel te worden.... 
 
Thomas
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!