Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO9-3 na spektakelstuk ook de beste van Amsterdam-Zuid!

7 december 2022 20:30

Zaterdag 3 december, de wekker ging om 07.10 uur en buiten was het erg koud. In het weekend dat de meeste mensen Sinterklaas vieren mochten de sterren van de jo9-3 op tijd uit bed voor de krachtmeting tegen AFC Jo9-9. De wedstrijdspanning was in huize Obrien-Coker voelbaar, want AFC uit is geen makkie. Aangekomen op het sportpark een primeur voor ondergetekende, voor het eerst in zijn lange loopbaan mocht hij voor een voetbalwedstrijd parkeren in een Q-parkgarage. Naar de uurprijs heeft hij bewust vooraf niet gekeken.... Het team was compleet en kwam om 08.18 uur aansloffen op veld 4B1. Terwijl AFC druk bezig was met de warming up, positiespel al achter de rug had en bezig was met een partijspel moesten onze jongens nog beginnen met de warming-up. Dit beloofde een interessant duel te worden.... Het team was compleet, Liam en Izzy waren midweeks niet lekker maar fit genoeg om te kunnen spelen.

Om 08.30 uur begonnen we en met Toon en Benjamin in de spits waren we volop dreigend. AFC liet zien dat ze naast aardige voetballers ook wel fysiek het duel niet schuwden. Na vijf minuten werd Toon getorpedeerd door een tegenstander. De toegekende vrije trap schoot hij schuin van het doel kiezelhard in de kruising: 0-1. AFC was zichtbaar geschrokken en moest een volgende tegendoelpunt incasseren toen Toon met een hakpanna (hakbal door de benen van de tegenstander) Benjamin vrij voor het doel zette, deze wist wel raad met de kans: 0-2. AFC ging aanvallen maar vond de uitstekend keepende Giel op zijn weg. Twee keer was hij in een één op één duel de winnaar en ook een snoeiharde de vrije trap keerde vakkundig. Toch kon het tegendoelpunt niet uitblijven. Slecht wegwerken achterin maakte dat de ingevallen reus bij AFC de 1-2 maakte. Niet lang daarna was het onze Toon die in de counter de bal oppakte en achter de keeper legde: 1-3. Het eerste kwart was voorbij en de trainers waren er niet gerust op. Het tweede kwart was niet best van onze kant. Ondanks alle goede bedoelingen lukte het ons niet om AFC weg te houden van ons doel. Giel keepte nog steeds uitstekend en gelukkig hielp de paal ook een handje mee, maar het was wachten op doelpunten van het prima spelende AFC. Deze vielen in de laatste vijf minuten als rijpe appelen uit een boom. Want in vijf minuten tijd werd de stand omgebogen van 1-3 naar 5-3. Onze jongens waren machteloos en gelukkig floot de scheidsrechter af voor rust. Geen donderspeech in de rust want dat zou niet eerlijk zijn. We konden beter, maar de kou, het vroege tijdstip, de voor ons gevoel veel te kleine bal en een felle tegenstander waren te veel voor ons. We hadden ons bijna overgegeven aan de nederlaag. Met nadruk op bijna...

Na rust een totaal ontketend TOS. Met Benjamin middenachter op de plek van Jon en Giel in de spits gingen we vol op de aanval spelen. Na een goede onderschepping van Izzy kwam de bal bij Giel die al glijdend de bal in het doel werkte: 4-5. AFC was onder de indruk en TOS rook bloed. En ondanks dat een aantal pijntjes hadden na de fysieke duels streden we voor elke meter. Sam moest ondertussen een paar keer optreden om zijn doel schoon te houden, terwijl aan de andere kant de keeper van AFC met zijn voet een bijna onmogelijke redding maakte op het schot van Toon.  Vlak voor het verstrijken van het derde kwart kwam werd misschien wel het meest memorabele doelpunt van het seizoen gemaakt. Toon legde aan voor een corner. Waar ik letterlijk tegen Jochem zei: ''dit is kansloos, Toon moet de bal niet voorgeven maar indribbelen'' legde hij de bal panklaar op het hoofd van Liam. En wat zijn op 39 jarige leeftijd nog nooit in een wedstrijd is gelukt lukte de zevenjarige wel, hij kopte de bal keihard in de verre hoek. De trainers langs de lijn door het dolle, bij AFC waren in shock, de doelpuntenmaker bleef er kalm bij, dit was tenslotte de 5-5 en er moest gewonnen worden. Het laatste kwart ging in en de spanning was om te snijden. TOS vocht voor wat het waard was met Jon en Toon in de spits, achterin moesten Benjamin, Liam en Casper de boel voor Sam dichthouden. Beide ploegen gingen voor de winst. Sam hield als een ware krijger zijn doel schoon, terwijl de keeper bij AFC een onmogelijk schot van Toon uit de hoek haalde. Uiteindelijk was het toch TOS dat de 5-6 wist te maken. Na goed doorzetten van Giel kwam de bal bij Toon die koelbloeding afrondde. Ondertussen gaf de scheidsrechter aan dat er nog drie minuten gespeeld moest worden. AFC werd gevaarlijk, schoot nog een bal hard voorlangs en het was onze Sam die een  één op één pakte. TOS verdedigde als Atletico Madrid. Vol overgave werd gestreden voor elke meter, totdat de scheidsrechter om 09.25 uuraffloot. Vreugde alom, want om meerdere redenen is zeker dat deze wedstrijd het jaarboek gaat halen.

Wat een wereldprestatie! En waar normaal geen man of the match titel wordt uitgedeeld maak ik voor deze ene keer een uitzondering. Wij hadden geen man of the match, maar men of the match. Het hele team heeft een sterke prestatie neergezet, maar twee waren de grote uitblinkers. Allereerst Toon, die niet alleen een hattrick scoorde, maar ook nog eens twee perfecte assisten gaf op de goal van Benjamin en Liam. Naast Toon verdient Giel de eervolle vermelding. Dankzij hem bleef het aantal tegendoelpunten beperkt tot vijf, wat er zomaar veel meer had kunnen zijn. Op doel was hij geweldig, op het veld idem dito. Sleurend met zijn lange benen hadden de AFC'ers geen grip op hem.

De ongeslagen reeks in de derde klasse blijft in stand, heel knap als je bedenkt dat we in de eerste fase in de vierde klasse speelden. Nog één wedstrijd om ongeslagen het nieuwe jaar in te gaan. Tegenstander is buurman WV-HEDW jo9-6, het team van een vriend van Jochem. Wederom staat naast de winst ook de eer op het spel, en de jo9-3 heeft laten zien prima met deze druk om te kunnen gaan. Aanvang 09.45 uur op ons aller veld 2A1. Tot dan!

Thomas

PS: voor de geinteresseerden, parkeren kostte €14. Een rib uit het lijf, maar gelukkig gingen de drie punten mee naar huis:)