Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Swfit twee maatjes te groot voor JO9-3

27 januari 2023 11:45

Zaterdag 21 januari en het was koud, erg koud. Koning winter had zijn intrede gedaan in het land en op veel plekken lag er sneeuw. Vrijdagmiddag stroomden al de eerste afgelastingen binnen en de stroom werd in de avond hardnekkiger. Hele delen van Amsterdam lagen er inmiddels uit, behalve het zuidelijk deel. En laten de gladiatoren van TOS-Actief JO9-3 net uit om 08.30 (!!) moeten voetballen tegen Swift. Telefonisch contact in de ochtend lukte niet, dus togen we maar richting het Olympiaplein om te constateren dat er wel wat ijs op het veld lag, maar gewoon gevoetbald kon worden. Tegenstander Swift liet een indrukwekkende warming up zien met bijna net zoveel stafleden als spelers. Dit ging geen makkelijke klus worden.... Het hielp ook niet dat ons legioen werd gesommeerd om de wedstrijd achter het hek te kijken. Dan is een wedstrijd achter een net kijken denk ik toch iets fijner....

Aftrap om 08.30 uur stipt en het was duidelijk dat Swift vol voor de winst ging. Met een keeper die bijna op de middenlijn verdedigde lukte het ons niet echt om er voetballend uit te komen. Swift had de overhand en het was wachten op de 1-0, al had dit ook zomaar anders kunnen zijn, maar helaas zag Toon zijn eerste schot naast gaan. Swift bleef drukken en kwam uiteindelijk verdiend op 1-0. Niet veel later maakten zij ook de 2-0. Maar zoals wel vaker toonden we veerkracht en kwamen we terug in de wedstrijd. Eerst knalde Toon de bal snoeihard op de lat, vervolgens schoot Sam in kansrijke positie naast, maar driemaal was dit keer scheepsrecht en het was Sam die ons terug in de wedstrijd bracht met een hard schot van dichtbij: 2-1. TOS was weer in de wedstrijd maar helaas viel vlak voor rust (nadat Swift eerst de paal raakte) de 3-1 via de paal achter Giel. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Swift vol in de aanval en TOS werd naar achteren gedrukt. Kort na rust viel dan ook de 4-1, en toen kwam de conclusie dat we een verloren wedstrijd speelden. Swift ging vrolijk verder en scoorde daarna de 5-1. Even leefden we op en kregen we goede kansen om in ieder geval één eredoelpunt te maken. Benjamins schot ging voorlangs, Toon kwam in zijn passen net niet uit en zag zijn schot geblokt worden en Liam zag een inzet in het zijnet vliegen. Het eredoelpunt viel toch en het was een knap uitgevoerde goal van Izzy. Swift zette weer aan en ondanks een paar wereldreddingen van Sam kon ook hij niet voorkomen dat ze nog een paar keer scoorden. Gelukkig kwam onze wens langs de kant uit om niet 10 tegendoelpunten te krijgen en stopte de teller bij 9-2. Kansjes waren er nog voor Toon en Casper, maar scoren deden we helaas niet.

Na vier maanden vol overwinningen in de 4de, 3de en 2de klasse 'eindelijk' weer eens een nederlaag. Want helaas hoort ook verliezen bij de sport. We kunnen stellen dat de tegenstander echt veel beter was, maar ook dat wij misschien wel een klein beetje onder de indruk waren van ze, want ik weet zeker dat wij beter kunnen. Kortom, een wijze les en komende week weer twee keer keihard trainen ter voorbereiding op de volgende sportparkderby. Zaterdag 28 januari gaan we op bezoek bij WV-HEDW jo9-3. Een weerzien voor Toon met een klasgenoot. Kortom, tijd voor revanche! Komt kijken! Aftrap 08.30 uur.