Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO 9-3 komt in bloedstollende derby net te kort.

2 februari 2023 12:15

Zaterdag 28 januari en de helden van de jo9-3 mochten aantreden bij en tegen WV-HEDW jo9-3. Na de nederlaag tegen Swift was het tijd voor revanche. Een weerzien voor Toon en Jon met schoolgenoot Wolf, voor ondergetekende een rechtstreeks duel met ploeggenoot Wim. Kortom, de belangen waren groot. En laten dat juist de wedstrijden zijn waarop we op ons best zijn. Want alle duels met bekenden en derby's werden tot nu toe gewonnen. Vooraf was het team compleet, terwijl WV zonder wisselspelers speelde.

We trapten om 08.30 uur af en begonnen sterk aan het duel. Toon had na 15 seconden de 0-1 op de sloffen maar helaas ging het schot net naast. TOS zette WV onder druk en de 0-1 liet niet lang op zich wachten. Het was Sam die na een schot van Toon de keeper kansloos liet. WV werd wakker en dat hebben we gemerkt. Aanvallend kwamen we er niet uit en hier maakte WV dankbaar gebruik van, waardoor we helaas het tweede kwart ingingen met een 2-1 achterstand. Niks aan de hand, want direct na rust was weer de eerste kans voor ons, de ingevallen Benjamin had helaas het vizier nog niet op scherp en in de rebound kwam de bal net niet bij Sam. Daarna kwamen achteraf gezien twee beslissende momenten van de wedstrijd. Voorafgaand de 3-1 was de bal over de lijn, de scheidsrechter zag dit niet en de WV speler knalde de bal hoog in het doel. Bij de 4-1 lag er een bal van het veld naast ons op ons veld waardoor onze jongens afgeleid waren. De jongens van WV hadden alleen oog voor hun eigen bal en dus schoten zij keihard raak. Ondertussen moest Giel een aantal keer voorkomen dat de achterstand nog groter werd, met als hoogtepunt de poeier die hij katachtig over het doel werkte. Helaas viel toch even later de 5-1. Vlak voor rust deden we toch wat terug. Een inzet van Casper miste net wat kracht om een doelpunt te worden en een schot van Benjamin belande op de paal. Meer dan terecht maakten we toch een doelpunt, Izzy slalomde zoals alleen hij kan langs drie man en schoof de bal rustig in het doel. Ruststand: 5-2.

Na rust een TOS dat zich niet gewonnen gaf. Net als in het eerste en tweede kwart kregen we binnen de eerste minuut een grote kans, maar helaas wist Toon deze niet te benutten. TOS ging aanvallen en WV maakte dankbaar gebruik van de ruime die ze kregen. Helaas voor ons werd niet de 5-3, maar 6-2 gemaakt. Einde duel? Vorige week wel, maar deze week niet. Want zoals het hoort bij een derby kunnen er vreemde krachten vrijkomen. Direct na de aftrap dribbelde Toon naar de linkerkant en knalde hij met zijn wreef de 6-3 binnen. Het laatste kwart werd één die kandidaat is voor het jaarboek. TOS ging als herrezen het kwart in en WV wist niet wat hun overkwam. Eerst was het Benjamin die met een heerlijke bal achter het standbeen tussen twee mensen de bal bij zich hield en de 6-4 erin schoot. Een minuut later was het de beurt aan Liam die, na een pass van Toon, één-op-één met de keeper kwam en hem kansloos liet: 6-5. Aangemoedigd door onze supporters gingen we op zoek naar de 6-6 en die kon niet uitblijven. Toon was klasgenoot Wolf de baas en schoot beheerst binnen: 6-6! Sportpark Middenmeer ontplofte en de toeschouwers konden zich opmaken voor een spannende laatste vijf minuten. Beide ploegen gingen vol op de aanval. De 6-7 hing in de lucht maar helaas ging Benjamins inzet naast. Miscommunicatie in de verdediging werd ons uiteindelijk fataal. De doorgebroken spits van WV faalde niet en legde de bal achter de kansloze Sam: 7-6. TOS ging aanvallen maar helaas viel de 7-7 niet. De 8-6 wel, na een knappe redding van Sam kon hij helaas de rebound niet pakken. Gelijk hierna floot de scheidsrechter af.

Het einde van de reeks derby's die we hebben gewonnen en overwinningen op bekenden. Een kleine nederlaag tegen een goede ploeg, maar o wat waren we dichtbij een gelijkspel of misschien zelfs winst. Neemt niet weg dat we als ploeg uitstekend hebben gespeeld en voor elkaar geknokt. Komende week hard trainen en dan eindelijk weer een keertje thuis, ditmaal tegen de Meer jo9-1. Tot nu toe hebben we thuis alles gewonnen, lukt het ons om deze reeks voort te zetten? Aanvang 09.45 uur op ons aller veld 2A1.