Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Het komt nooit goed tussen de JO9-3 en Geinburgia....

22 mei 2023 5:45

Zaterdag 13 mei, de één na laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Uit in Driemond moesten de drie punten meegenomen worden tegen Geinburgia jo9-1. De volgers en trouwe fans weten dat dit de tweede keer is dat we uit tegen Geinburgia spelen. In de eerste fase hebben we namelijk tegen Geinburgia jo9-2 gespeeld. In de eerste en tweede fase wonnen we alle wedstrijden, behalve van Geinburgia jo9-2. Op een natte en winderige zaterdagochtend in september verloren we, na 0-2 voor te hebben gestaan, met 3-2. Tijd dus voor revanche. Giel was helaas afwezig en dus gingen we met zeven man sterk het duel in. Ongelukkig voor ons en hem raakte Jon in de warming up geblesseerd, maar onverzettelijk als hij is kon hij gelukkig voetballen. Met Toon in de goal en Casper samen met Sam in de spits begonnen we om 09.00 uur aan de wedstrijd.

We begonnen goed aan het duel, met name achterin werd met Liam, Benjamin en Izzy lekker rondgespeeld. Dit leidde tot kansen voor Sam en Casper, maar helaas gingen hun schoten naast of werden ze geblokt. Geinburgia liet zien over een aardige ploeg te beschikken en kreeg ook kansen. Eerst kreeg Toon nog net zijn hand achter een hard schot en tikte de bal via de lat corner. Uit de corner dribbelde een Geinburgia speler het veld in en schoot de bal op buitenkant paal. TOS was gewaarschuwd en er ontstond een interessant duel tussen twee teams die op de aanval speelden. Door een misverstand achterin kon de sluwe Geinburgia speler tussen Benjamin en Toon komen om de 1-0 binnen te schieten. In het tweede kwart een strijdbaar TOS met Benjamin voorin en Jon weer achterin op zijn vertrouwende plek gingen we vol op de aanval. Het was Benjamin die met een mooie solo de 1-1 binnentikte. TOS kreeg vleugels en met een schitterend schot vanaf links in de verre hoek maakte Benjamin de 1-2. Einde tweede kwart waren er nog voldoende kansen voor beide ploegen. Geinburgia kopte de bal op de lat na een corner en zag twee harde schoten net over gaan. Aan de andere kant poeierde Liam de bal vol op de kruising. We gingen rusten met een 1-2 voorsprong.

Met in de tweede helft Sam op goal en Toon links achterin gingen we voortvarend van start. Toon werd schuin links van het doel neergehaald. De kleine lefgozer kende geen twijfel en ramde de bal snoeihard in de goal: 1-3. Waar het de bedoeling was dat we de score gingen uitbreiden stortte onze ploeg totaal in. Achterin werden we gemakzuchtig en in een tijdbestek van vijf minuten kantelde de wedstrijd compleet en gingen we het laatste kwart in met een 4-3 achterstand. Twee weggevers en een schitterende bal in de kruising zorgden ervoor dat we voor de tweede maal op achterstand kwamen. Opgepept om nog tien minuten te vlammen gingen we het laatste kwart in. En het oppeppen werkte, want we vlogen uit de startblokken. We kregen via Toon en Benjamin kansen die er helaas niet ingingen. Liam ving de bal op na een keepersbal en kreeg vrije doortocht naar het doel. De jarige job wist hier wel raad mee en knalde de bal hard en hoog in de korte hoek: 4-4. Jochem en ik keken elkaar aan en wisten het zeker: we gingen de wedstrijd winnen. Een minuut later was de wedstrijd beslist, maar niet on ons voordeel. Want voor de tweede keer letten we achterin niet op en hier wist Geinburgia twee keer van te profiteren: 6-4. Ondertussen was Jon toch te geblesseerd om het duel voort te zetten. TOS was verslagen en dankzij goede ingrepen van Benjamin en Sam viel de score niet hoger uit. En zo ging ook het tweede duel in het seizoen in Driemond verloren.

Ondanks dat we hebben verloren van een prima tegenstander, was de nederlaag niet nodig. Nog één wedstrijd om te laten zien wat voor goede ploeg we hebben. Zaterdag 20 mei spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen AFC JO9-8. Eerder in het seizoen wonnen we op spectaculaire wijze op de Zuidas. Zou het ons lukken om dit te herhalen? Aftrap 08.30 uurop ons aller veld 2a1.