Marge van twee doelpunten niet genoeg voor de Zondag 3 in hogesnelheidswedstrijd - TOS-Actief

Marge van twee doelpunten niet genoeg voor de Zondag 3 in hogesnelheidswedstrijd

Marge van twee doelpunten niet genoeg voor de Zondag 3 in hogesnelheidswedstrijd

FIT avv 2 (zon)

3 - 3

Tos Actief 3 (zon)

Competitie

4e klasse 09

Datum

11 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

TOS heeft zich afgelopen wedstrijd deels hersteld van de verliespartij tegen koploper Arsenal van een week eerder (3-0). In een wedstrijd tegen het eveneens hoog geklasseerde FIT wist de Zondag 3, in een wedstrijd die van begin tot einde boeide, een 1-3 voorsprong niet over de streep te trekken. Het eindigde in 3-3.

Voor de verandering laat op de dag (half drie aftrap) mocht TOS zich melden. De regen was aardig gaan liggen en de spelers konden kurkdroog het kurkveld op. Met een aantal basisspelers geblesseerd of niet aanwezig, was er een kleine puzzel die trainer-keeper Mike moest leggen. Met Sam in verdediging om Wouter te ondersteunen en een wat ongebruikelijk middenveld (qua samenstelling dan) met Maarten, Zeno en Matthijs D, ging TOS de strijd aan.

De Zondag 3 begon goed aan de wedstrijd en wist met de nodige dieptepasses gevaar te stichten. Uit een van de aanvallen over rechts werd de bal goed voorgezet, maar wist de keeper met een “Onana”-achtige redding Guido van het scoren af te houden. TOS  dicteerde de wedstrijd in deze fase en daarom wat het des te zuurder dat FIT op voorsprong kwam. Het middenveld wist de bal niet goed te verwerken en een actie van de FIT-speler, die verdacht veel weg  had van de bal wegwerken, viel pardoes over Mike in het net. Een vervelende goal om te incasseren, vooral vanwege het spelbeeld, dat door TOS bepaald werd.

TOS had even nodig om van deze klap te herstellen en FIT groeide in de wedstrijd. De verdediging had zijn handen vol aan de handige voorhoede van FIT, maar hield goed stand. Intussen probeerde het gevaar te stichten via het middenveld en door de lange bal te spelen en uiteindelijk sorteerde dat effect. Matthijs D wist met een mooie steekbal Patrick te vinden, die wist zich goed staande te houden tussen een aantal FIT-verdedigers en uiteindelijk de keeper te passeren voor de gelijkmaker. Na deze goal bleef het spel op en neer golven kregen beide teams meerdere grote kansen. Mike zat vlak voor rust nog heel goed bij de hoek toen hij een bal moest stoppen.

Na de rust werden Floriaan en Matthijs D vervangen door Tobias en Conor. FIT kwam frisser en scherper uit de kleedkamer. TOS werd teruggeduwd op de eigen helft, maar de verdediging hield de boel achterin goed dicht, onder de bezielende leiding van Wouter, die veel duels wist te winnen en veel achterin wist weg te werken.

Na langdurig tegenhouden wist TOS vrijwel uit het niets opeens de voorsprong te pakken. Een korte tegendraads in. Niet veel later kwam TOS zelfs op 1-3, nadat Conor, Niels en Maarten met vereende krachten de bal op het middenveld wisten te veroveren en wist laatstgenoemde de bal bij Matthijs vC te krijgen. Deze nam de bal in een keer op de pantoffel en schoot in de lange hoek raak. Een onverwachte weelde!

Maar dit werd de opmaat voor een groot FIT-offensief. TOS probeerde met man en macht de voorsprong te behouden, FIT ging va banque spelen. Na een kwartier stand te hebben gehouden ging het toch mis. Eerst viel de bal uit een vrije trap bij de tweede paal bij de spits van FIT en tot woede van Mike kon hij via de binnenkant van de paal binnenschieten. FIT kreeg hernieuwd vertrouwen en heel snel na de aansluitingstreffer viel de gelijkmaker ook. De bal werd voor de goal langs gegeven en bij de tweede paal, opnieuw via de binnenkant van de paal ingeschoten. Een grote domper voor TOS en wellicht was de schade niet meer te overzien.

In de slotfase, waarin beide teams alles op alles gingen zetten voor de volle winst, kregen beide teams nog een aantal grote kansen. Guido kopte uit een vrije trap rakelings over, Wouter wist met een ultieme poging nog te voorkomen dat FIT er met de volle buit vandoor ging en met een uitstekende tackle kon een FIT-verdediger Patrick van het scoren afhouden.

Een mooie wedstrijd dus, met een voor TOS toch lichtelijk teleurstellend einde. Volgende week ontvangt TOS het laag geklasseerde AFC, al is dat bij de Zondag 3 nooit de garantie voor een makkelijke middag....

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!