Datum

10 februari 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Een weekend na een andermaal geslaagd teamuitje heeft de Zondag 3 de eerste overwinning in ruim 2 maanden behaald. Na een gezapige eerste helft wist TOS uiteindelijk in de tweede helft de overwinning over de streep te trekken: 1-3.

Het jaarlijkse terugkerende Ardennen-weekend achter de rug, kon de Zondag 3 zich weer op de competitie richten. Sinds 2 december was er niet meer gewonnen en de twee meest recente wedstrijden aan weerzijden van de winterstop werden van Geuzen en CTO verloren dus om de vrije val te stoppen, werd het maar eens tijd voor de overwinning. Met eindelijk een goed gevulde kleedkamer en een doorgaans droge tocht kon TOS rustig richting de wedstrijd gaan.

De eerste helft begon langzaam. Zowel RAP als TOS hadden genoeg de bal en konden ook prettig opbouwen, echter miste bij beide teams de zuiverheid in de eindpass. Een aantal kansen leverden TOS niets op en Zeno maakte de 0-1, maar deze werd afgekeurd omdat Niels in buitenspelpositie de bal had aangeraakt. Hoewel dat niet het geval bleek, Niels liet de bal lopen, ging de goal helaas niet door.

Een kleine tien minuten voor de thee wist TOS wel te scoren, al was de opmaat voor de goal zeker opmerkelijk. Niels kreeg bij de zijlijn een duw in de rug en TOS kreeg een vrije trap. De bal hobbelde richting de middenlijn en Niels, geraffineerd als hij is, nam de vrije trap snel en vond Conor helemaal vrij in de as. Deze haalde van ruim 30 meter uit en de zwabberbal werd de keeper te machtig. Dat deze vrije trap zo’n 20 meter van het plaats delict plaatsvond, was voor de scheidsrechter blijkbaar geen probleem.

Na de rust kwam RAP iets beter in het spel, zonder heel gevaarlijk te worden. De meeste voorzetten werden door het verdedigingsduo Jaap en Pieter weggewerkt en anders was de spits van RAP wel zo vriendelijk zijn kansen te verkloten. Aan de andere kant raakte Patrick de lat met een mislukte voorzet, correctie: een fantastisch schot, vanaf de zijlijn.

Een kwartiertje in de tweede helft deed Mike een gooi naar de André Onana-trofee en helaas had deze poging hetzelfde gevolg als de wedstrijd van een dag eerder en de spits van RAP maakte 1-1. Na deze domper bleef TOS worstelen met de tegenstander en moesten alle zeilen worden bijgezet om de schade niet verder te laten oplopen. De verdediging stond echter goed en buiten een moment dat Jaap de bal uit de doelmond weg moest schieten, kwam TOS niet echt in de problemen.

Wel begon de wedstrijd steeds steviger te worden. Eerst was Luuk bij een opstootje betrokken, nadat een speler van RAP de bal wegschopte en niet veel later moest ook Erik even naar de dug-out nadat hij volgens de scheidsrechter te stevig het duel in was gegaan. Tel daarbij op dat Pieter zich moest laten verzorgen vanwege een scheur in z’n lip en dan kan u wel stellen dat er hard gewerkt moest worden voor de punten.

Die punten kwamen een stuk dichterbij nadat TOS de bal wist te veroveren op het middenveld, waarna er snel gecounterd kon worden. Via een snelle uitbraak kreeg Conor de bal bij Patrick, die in de korte hoek raak schoot. Een snelle tegenaanval, waardoor TOS eindelijk een keer kon profiteren van het ontstaan van wat ruimte. De wedstrijd ging na de goal verder waar hij gebleven was, maar ondanks het fysieke spel van de tegenstander, waren deze niet in staat om TOS heel erg te verontrusten. Nadat Maarten vanaf de zijllijn de bal in de lange hoek schoot, was de wedstrijd beslist. Helaas bleek dit doelpunt dusdanig lelijk dat deze door de scheidsrechter niet werd meegeteld, waardoor de uitslag van deze wedstrijd 1-2 werd.

De eerste overwinning van het Ardennenoffensief van de Zondag 3 is een feit, volgende week tegen VVGA hopen de blauw-witte tijgers dit een vervolg te gaan geven!