Datum

10 maart 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Na een lange break van drie weken mocht de Zondag 3 zich eindelijk weer eens melden op de groene weide van Sportpark Middenmeer. Met rust in de benen, de adrenaline van Real Madrid – Ajax nog in het lijf en de wedstrijd tegen RAP nog in het achterhoofd werd het maar weer eens tijd voor een driepunter. Die kwam er. Een legio aan kansen was uiteindelijk genoeg voor een minimale overwinning: 2-1.

TOS 3 – FIT 2 begint zo langzamerhand een klassieker te worden. In het inmiddels zesde seizoen van de huidige versie van de Zondag 3, hebben zij in drie seizoenen met dit team van FIT de degens gekruist. Vaak waren dit spannende wedstrijden, zo ook de versie van dit jaar, die eindigde in een 3-3 gelijkspel, waarin TOS een 1-3 voorsprong laat uit handen gaf. Reden genoeg voor oplettendheid.

Een andere reden voor oplettendheid was de meest recente wedstrijd tegen RAP (2-2). Deze wedstrijd viel vooral op door een hoop negativiteit, zowel het spel an sich, alsmede naar elkaar en de scheidsrechter. Een break was dus zeer welkom en gelukkig ging het deze keer een stuk beter.

Want de eerste helft kan wel worden gezien als een van de betere van dit seizoen. De bal ging goed van voet naar voet, er werden voldoende kansen gecreëerd en ook na een verkeerde pass werd er niet gemokt en direct omgeschakeld in een poging de bal weer terug te veroveren. Een schril contrast met de wedstrijd tegen RAP en dat deed uw – zieke dus niet spelende – verslaggever erg goed. Ook na een gemiste kans, en die waren er in de eerste helft genoeg, werd er niet drie dagen van nationale rouw afgekondigd, maar ging direct de focus op het creëren van de volgende mogelijkheid. Met name Sam en Fabian vonden regelmatig de uitstekend keepende doelman van FIT op hun pad en dat maakte het extra zuur toen FIT uit een zeldzame aanval direct wist te scoren. Met een buitengewoon geflatteerde tussenstand van 0-1 ging de drijfnatte Zondag 3 aan de broodnodige thee.

De strekking van de toespraak in de rust was simpel: ga zo door en de goals vallen vanzelf! Met een kleine aanpassing in de verdediging (Patrick verving Jaap) en een versterking in de aanval (Matthijs vC erbij) ging TOS op zoek naar de gelijkmaker. TOS pakte het niveau van de eerste helft weer op en ging weer door met waar het de eerste helft mee bezig was: aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen. De combinaties bleven weer komen en er werden voldoende kansen gecreëerd. Fabian was nog het dichtstbij: na een goede voorzet van Matthijs trof zijn kopbal de paal.

Aan de andere kant van het veld had met name de linksbuiten van FIT (ook wel bekend als de helft van FC Rundfunk) een ontiegelijke rotdag. Had hij in de eerste helft te maken met back Jaap met zijn uitschuifbenen, de tweede helft bracht Patrick de nodige ellende door deze arme man constant op zijn huid te zitten. Het centrum stond goed georganiseerd met Wouter en Pieter, wat laatstgenoemde regelmatig in de gelegenheid stelde zijn inzending voor de Frenkie De Jong-imitatiewedstrijd nog wat verder bij te schaven. Het middenveld maakte niet alleen voorwaarts meters, maar ook werden er vele vuile meters gemaakt. Dit kon niet anders dan goed komen!

En eindelijk kreeg TOS loon naar werken. Na een zorgvuldig opgezette aanval wist Sam met een ware trekstoot (zie: http://biljartstuyvesant.nl/theorie-in-praktijk/de-trekstoot/) Zeno vrij voor de keeper te zetten en voor de TOS bleek 184 keer scheepsrecht, met een geplaatste bal in de hoek wist hij deze kans af te ronden en eindelijk de keeper te laten vissen. Het ging steeds harder regenen, maar de metaforische zon bracht door voor de Zondag 3. De metaforische wolken kwamen helaas weer snel opzetten, toen Maarten in zijn enthousiasme iets te hard doorging op de andere helft van FC Rundfunk en deze ging gretig naar het artificiële gras. Een vervelende situatie voor TOS en met name voor Maarten, die voor deze gele kaart een uitstekende wedstrijd op de mat legde.

Maar gelukkig kreeg de Zondag 3 dit keer niet de welbekende deksel op de eveneens welbekende neus, mede dankzij een goede ingreep van Mike en een verder uitstekende verdediging. Er bleef, ook in ondertal, goed gevoetbald worden en na een langdurige aanval kon Conor op de rand van de zestien afdrukken. En eindelijk zat het nu ook een keertje mee! De bal werd van richting veranderd en de keeper werd zodoende kansloos gelaten. TOS vierde de goal en kwam in het restant van de wedstrijd ook niet meer in de problemen.

Een mooie en leerzame overwinning van TOS, die de plaats in de middenmoot nu steviger in handen heeft. Een kampioenschap zit er niet meer in, maar als TOS het niveau kan halen wat het tegen FIT liet zien, is een plaats in de top 3 verre van uitgesloten!

Volgende week: De Meer uit.