Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zaterdag 1 viert rentree met overwinning op buren

25 september 2018 22:45

De vernieuwde zaterdag 1 is de competitie begonnen met een klinkende overwinning op buurman Real Sranang, in een beladen wedstrijd werd met 1-3 gewonnen.

Zaterdag 22 september 2018, de dag dat de zaterdag 1 van TOS-Actief haar rentree maakte in competitieverband. Na 16 maanden zonder een eerste elftal en een goede voorbereiding dat werd afgesloten met twee overwinningen begon het 22 september voor het 'echie'. Uitgerekend tegen buurman Real Sranang werd het seizoen gestart met een derby en niet zomaar een derby, gezien het hoge TOS gehalte mocht er gesproken worden van een broederstrijd. Aan de aftrap bij TOS liefst 8(!!) spelers met een TOS achtergrond onder aanvoering van good old Stijn Meijers. Verder was er een basisplaats voor nieuwkomers Imad, Fernando en Virgil. Op de bank zaten onder andere Sanderino  en Ruben, kortom zowel op het veld als op de bank stond zat het wel goed. Bij Real in de basis 4 oud Tossers (Martijn Vergeer, Rachid Mouktadibillah, Jamal Agourzil en Vernon Deets) en langs de kant een echte Tosser en oud trainer van zowel de zaterdag als zondag 1: Abdelhak Mouktadibillah.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt en vanaf het begin was het TOS dat het spel maakte. Dit resulteerde al vrij vroeg in een 1-0 voorsprong, na goed doorzetten van Virgil was het een koud kunstje voor Edgar om de score te openen. TOS bleef dicteren en na een aantal goede kansen te hebben gemist maakte Stijn halverwege de helft 2-0. Na een half uur te hebben gedicteerd kwam Real beter in de wedstrijd en namen zij de overhand. Net op het moment dat iedereen snakte naar de rust maakte Rinaldo (vorig seizoen nog aanvoerder van Real) vlak voor rust met een heerlijk afstandsschot de 3-0.
Na rust begon de wedstrijd helaas zoals de eerste helft eindigde, Real behield, ondanks het wisselen van één van hun beste spelers Babel, het overwicht. Onder aanvoering van Rachid en hun hele goede nummer 10 Selmani voerde Real de druk op zonder in het begin echt kansen te creeeren. Enigszins geholpen door een ongelukkige overtreding van Timo kreeg Real in de 60ste minuut een penalty toegekend, deze werd genadeloos door Rachid ingeschoten. Wat volgde was 30 minuten billenknijpen waarbij TOS steeds meer naar achteren werd gedwongen en Real kansen kreeg om de 3-2 te maken. TOS speelde slecht maar kreeg via Edgar nog wel kans om 1-4 te maken, helaas stuitte hij op het been van keeper Martijn. Rond 16.20 uur floot de scheidsrechter af en konden de punten meegenomen worden naar TOS, waar de nodige alcoholische versnaperingen genuttigd werden.

Volgende week de eerste echte thuiswedstrijd van het seizoen, dan ontvangen we SV Diemen op veld 1, aftrap 15.00 uur. Vorig seizoen pakte Diemen nog de periode maar het huidige seizoen zijn ze minder goed gestart, in eigen huis verloren ze met 1-3 van Ouderkerk. Komt allen het eerste elftal aanmoedigen en steun de jongens om de punten thuis te houden.