Facebook Toestaan Niet toestaan

TOS-Actief - SV Diemen 2-3 (2-1)

1 oktober 2018 14:00

TOS verspeelt 2-0 voorsprong en krijgt in de slot de deksel op de neus.

Wedstrijddag 2 en de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op een zonovergoten sportpark Middenmeer was het gezellig druk en was er veel publiek op afgekomen om het vernieuwde eerste elftal aan te moedigen. Waar voor veel Tossers het duel tegen buren Real Sranang beladen was, was het duel tegen sv Diemen ook beladen. In streekderby's ontkom je er niet aan dat bekenden tegen elkaar voetballen maar voor één persoon was het helemaal beladen: hoofdtrainer Wesley Venema stond tegenover veel oud pupillen die hij in de B-junioren van sv Diemen heeft getraind. Kortom, voldoende reden waarom deze wedstrijd gewonnen moest worden.

Ondanks de zege van vorige week toch de nodige (noodgedwongen) wijzigingen. Roy kreeg vandaag de kans om in het doel zijn officiële debuut voor TOS te maken, good old Ruben en Sanderino keerden terug in de basis en dit ging oorspronkelijk ten koste van Daan (afwezig) en Timo (niet getraind). Echter haakte Yannick in de warming-up af met een enkelblessure en mocht Timo toch zijn opwachting maken. Om 15.00 uur stipt werd er afgetrapt en wie dacht dat hij de eerste 10 minuten wel kon missen kwam bedrogen uit, TOS startte vlammend en dit resulteerde in een snelle voorsprong 2-0 voorsprong. Eerst scoorde Stijn met een prachtige volley uit een corner van Sanderino de 1-0, enkele minuten later was het goed doorgaan van Sanderino en een evengoede pass voldoende om Edgar in stelling te brengen en de 2-0 op het denkbeeldige scorebord te zetten. Een droomstart dat helaas niet gecontinueerd kon worden, Diemen leek wakker en liet zien dat het over een goed voetballende ploeg beschikt. Het meeste gevaar kwam van de linkerkant waar de pijlsnelle linksbuiten mooie duels uitvocht met Imad.Diemen leek wakker en liet zien dat het over een goed voetballende ploeg beschikt. Het meeste gevaar kwam van de linkerkant waar de pijlsnelle linksbuiten mooie duels uitvocht met Imad. Diemen kreeg meer en meer de overhand en waar de 2-1 in de lucht hing kwam dit helaas ook uit. Een ongelukkige handsbal van Ruben werd goed gezien door de scheids en uit de toegewezen strafschop maakte Diemen 2-1. Het was billenknijpen tot aan de rust, waarin vooral in het laatste kwartier veel tegenhouden was voor TOS, al kwam Edgar, na goed doorzetten van Timo, net een pass te kort om de 3-1 in te glijden.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, Diemen had het betere van het spel maar ditmaal was TOS in de reactie gevaarlijk. En dit resulteerde in 2 droomkansen om de 3-1 te maken. Eerst stuitte Sanderino, na een mooi een-tweetje met Edgar, oog in oog op de keeper, enkele minuten later liep Edgar met een verdediger in zijn rug op het doel af maar mikte hij veel te hoog. Vervolgens volgenden twee wissels die achteraf misschien wel bepalend waren. Ruben viel uit met een voetblessure en werd vervangen door Tommer en bij Diemen kwam Kasper Stam erin op het middenveld. Na deze wisselingen werd Diemen alleen maar sterker en na goed doorgaan aan de linkerkant wist een middenvelder van Diemen geheel vrij in het midden de 2-2 te maken. Kasper Stam had het duel enkele ogenblikken later definitief kunnen beslissen maar gelukkig voor ons raakte hij de paal. TOS stond op overlevingsmodus en de bal kon niet meer goed in de ploeg worden gehouden. Een discutabel moment op de rand van het strafschopgebied had TOS zomaar de drie punten kunnen geven, echter zag de punten kunnen geven, echter zag de scheidsrechter in de overtreding van de keeper van Diemen een vrije trap ipv een penalty, volgens mij was dit de juiste beslissing. Diemen rook bloed en sloeg paar minuten voor tijd genadeloos hard toe. Een onhandige overtreding weggegeven op een metertje of 20/25 werd bestraft met een vrije trap en deze werd genadeloos hard langs de muur en de verbrouwereerde Roy geschoten. Het slotoffensief was te laat en Diemen speelde het duel 'professioneel' uit.

Een 2-0 voorsprong weggeven is altijd pijnlijk en gezien het spelbeeld was een punt een maximaal haalbare. Toch mogen de mannen trots zijn op het bij vlagen vertoonde spel, zeker in het begin van de eerste helft. Volgende week een kans om ons te revancheren, in de provincie Utrecht mogen we aantreden tegen Eemnes die net als wij drie punten hebben. Aftrap 14.00 uur op sportpark ......noordersingel 6