Facebook Toestaan Niet toestaan

TOS verliest van Weesp, zichzelf en de scheidsrechter

18 oktober 2018 12:45

Arbitrale dwalingen en persoonlijke fouten nekken TOS.

Wedstrijddag 4 en op deze prachtige dag mocht het eerste aantreden tegen titelkandidaat FC Weesp. De ploeg van René van Vark was in de winning mood gezien de overwinningen in de laatste twee wedstrijden, waaronder de 10-0 afstraffing tegen buren Real Sranang. Vooraf wederom de nodige personele problemen voor Wesley Venema en zijn staf. Yannick (enkel) en Edgar (nek) waren geblesseerd en Brandon een weekendje weg. Gelukkig waren Imad, Fernando, Tommer en Roy weer terug, de eerste twee begonnen in de basis. In de basis een grote verrassing, 'good old' Marijn Janssen, voormalig aanvoerder van de zaterdag 1 en all time topscoorder van de zaterdag 1(denk ik:) was bereid gevonden om na zijn wedstrijd met de zaterdag 3 aan te sluiten bij het eerste. Hij startte dan ook in de basis, net als Sanderino die Virgil verving aangezien hij door persoonlijke omstandigheden te laat was. Om iets over 15.00 uur floot scheidsrechter Stapel voor de start, later in dit verslag meer over deze meneer.

TOS begon dramatisch slecht aan het duel, aftrap FC Weesp en zonder de bal te raken lag kon Niels binnen de minuut de bal uit het doel vissen. De Weespenaren mochten frank en vrij combineren, niemand van TOS greep in en een zachte bal in de korte hoek was Niels te machtig, 1-0 en TOS kon gelijk in de achtervolging. Gaandeweg het duel kwam TOS meer in de wedstrijd en kon het een aantal maal goed gebruik maken van de fysiek sterke Marijn. Weesp bleef in de tegenstoot gevaarlijk en liet zien een ervaren  en geslepen ploeg te zijn. TOS kwam beter in de wedstrijd en dit resulteerde na bijna 30 minuten spelen in de gelijkmaker. Een goede corner van Sanderino werd net zo goed ingekopt door Daan van Ingen. Weesp ging weer aanzetten en TOS moest tegenhouden, maar kon een aantal maal via de aanvallers gevaarlijk eruit komen. Ondertussen eiste scheidsrechter Stapel een steeds negatievere hoofdrol op. Stijn kreeg voor een lichte professionele overtreding geel, om vage redenen werd een goal van FC Weesp afgekeurd en Sanderino kreeg schoppen te verwerken zonder dat hiervoor werd gefloten. Helaas lukte het TOS niet om met een gelijke stand te rusten, Weesp kopte vlak voor rust uit een corner de 1-2 tegen de touwen.

De tweede helft begon en TOS moest in de achtervolging. Weesp bleef de bovenliggende partij zonder echte kansen te creeeren. Waar een sprankje hoop gloorde op een resultaat vervloog deze in een mum van tijd. Fernando werd neergelegd door zijn directe tegenstander en reageerde dit direct op hem af. Het opstootje dat hierna ontstond hielp niet mee in de besluitvorming van de scheidsrechter, die trok gedecideerd rood. Hierbij 'vergat' hij de dader van de overtreding en de spelers die het opstootje veroorzaakten minimaal een gele kaart te geven. Met 10 man werd het een onmogelijke opgave om resultaat te behalen, helemaal nadat de moegestreden Marijn gewisseld moest worden. Daarna ontstond een kat en muisspel waarbij het langs de kant wachten was op de 1-3. Deze viel, en daarna liep Weesp uit naar 1-5 waarbij vooral de 1-4 een presentje van hoogste categorie was. Niels hield nog een aantal goede ballen tegen, terwijl scheidsrechter Stapel het presteerde om met de minuut slechter te fluiten. Beslissingen nemen op minimaal 50 meter die 9 van de 10 keer verkeerd waren werd meer regel dan uitzondering. En dus stapte TOS, teleurgesteld en vooral gefrustreerd van het veld. De frustratie over het zeer slechte fluiten van de heer Stapel blijft ook dagen na de wedstrijd hangen aangezien de heer Stapel in het wedstrijdformulier heeft gezet dat  zowel trainer Wesley Venema als ondergetekende tijdens de wedstrijd weggestuurd zou zijn. Grote onzin, Wesley is de wedstrijd geëindigd op dezelfde plek als waar het begon, op de bank. En ondergetekende heeft de wedstrijd als toeschouwer aanschouwd en eindigde het duel waar hij het begon, langs de kant. Zo weet helaas één persoon een mooie middag voor heel veel mensen te verpesten.

Verliezen van een ploeg dat al jaren in de top van de 4de klasse speelt is geen ramp, maar de manier waarop is vooral zonde. Na een goede voorbereiding en sterke start moet TOS even pas op de plaats maken. Komende drie wedstrijden tegenstanders die onder TOS staan en nog niet hebben gewonnen. Aan ons de taak om deze ploegen onder ons te houden en de weg naar boven in te slaan i.p.v. Naar beneden te hoeven kijken. Eerste kans op eerherstel is zaterdag tegen Sporting Martinus, dat zowel in de beker als in de competitie alles heeft verloren. Aan ons de uitdaging om deze reeks voortzetten. Dat zal in ieder geval zonder Fernando moeten gebeuren, die is geschorst.