Facebook Toestaan Niet toestaan

TOS-Actief 1 - Zuid Oost United 1 1-0 (1-0)

7 november 2018 9:00

TOS trekt overwinning over de streep in boeiend voetbalgevecht.

Speeldag 7 en het eerste elftal mocht aantreden tegen het nog puntloze Zuid Oost United. Thuis hebben we nog nooit verloren van Zuid Oost United, toch houden we slechte herinneringen over aan het laatste duel met Zuid Oost United toen we, met ondergetekende in de basis, in het seizoen 2016/2017 uit met 2-0 verloren. Dat was in februari en de eerste punten voor ZO United dat seizoen, zou geschiedenis zich vandaag gaan herhalen...?

In de basis wederom de nodige mutaties gezien de afwezigheid van Yannick (enkel, Stijn (NY marathon), Tommer (kuit) en Fernando (geschorst). En dus in de basis plek ingeruimd voor Frank Ulrich van de zaterdag 4 (met 90 minuten in de benen) en Sam Buunk van de zaterdag 6 (45 minuten in de benen). Verder opvallend was dat Sanderino, vorige week nog linksbuiten en assistleader met drie assists, laatste man stond. Om 15.00 uur floot scheidsrechter Roest uit Waddinxveen voor de aftrap en TOS kwam aardig uit de startblokken, net als ZO United dat liet zien over een ploeg te beschikken met veel handige spelers op het middenveld en in de aanval. Over en weer waren er wat kansjes en de ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht. Na een halfuur kwamen we toch enigzins gelukkig op voorsprong. Sam stuurde Edgar weg die een zacht schot produceerde wat op een simpele bal voor de keeper leek. Met nadruk op leek, want op curieuze wijze rolde de bal toch onder de keeper door en kwamen we op een 1-0 voorsprong. TOS zat in de lift en ondanks aandringen van ZO United had het voor rust 2-0 moeten staan. Eerst miste Sam, na een schitterende steekpass van Frank en in de laatste minuut schoot Timo in de korte hoek naast. Het bleef 1-0 en zo kon TOS met een positief gevoel de kleedkamer in.

In de rust één wissel, Martijn Surie Pleguezuelo (ook zaterdag 4) verving zijn maatje Frank. De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, ZO bleef dreigend via Ellis, Wolff en Marengo zonder echt grote kansen te creëren. En als ze een kans kregen, stond Niels a la Courtois zijn mannetje. Dat de trainer van ZO besloot om Ellis en Wolff te wisselen zorgde voor verbazing langs de kant, maar kwam ons goed bijzonder goed uit. Kreeg TOS nog kansen? Jazeker! Maar helaas ontbrak het Sam aan enig geluk en lukte het hem tot twee keer aan toe niet om het duel te beslissen. Zo bleef ZO hoop houden maar onder aanvoering van een uitstekende Niels en Sanderino hielden we het achterin dicht en werd de overwinning met pijn en moeite over de streep getrokken.

Al met al een positieve opsteker, de weg omhoog is voorzichtig ingezet. Door de nederlaag tegen ons blijft ZO United op 0 punten steken, net als Sporting Martinus dat klop kreeg van Eemnes (7-2). Real heeft niet gespeeld en blijft steken op -1. Hierdoor slaan we een flink gat met de onderste plaatsen en staan we nu op een plek waar we voor nu tevreden mee mogen zijn, plek 9. Volgend duel is een uitduel bij Hertha uit Vinkeveen, dat twee plaatsen hoger staat met 3 punten meer. Komend weekend zijn we vrij, we hopen u zaterdag 17 november te mogen begroeten op sportpark Molmhoek te Vinkeveen.

Verder speciale dank aan Frank, Sam en Martijn voor het invallen, grote klasse dat deze jongens naast de wedstrijd met hun eigen team zich willen inzetten om het eerste elftal te helpen. Thanks boys!