Facebook Toestaan Niet toestaan

TOS-Actief - Forza Almere 5-2 (1-2)

15 oktober 2019 3:45

TOS herstelt zich na dramatische eerste helft en boekt ruimte overwinning

Speeldag 4, 'the week after' de historische overwinning op Fortius. Door pijntjes en het slechte weer de hele week niet getraind. Om 13.45 uur verzamelen was voor een aantal een te grote opgave en dus kwamen een hoop te laat. Omdat je voetbal toch met z'n elven moet spelen waren de laatste twee die te laat waren 'de lul', en dus begonnen spelmakers Ilan en Vurra op de bank, samen met de weer fitte Jordy. Dennis en Boaz (geblesseerd) en Jop (weekendje weg) waren afwezig. Tegenstander Forza verloor tot nu toe alle zes de wedstrijden (competitie en beker) en incasseerde in vier van die wedstrijden tien tegendoelpunten of meer. Kortom, vooraf was duidelijk waar de zwakke plek is van de ploeg. Vraag was hoe onze ploeg de wedstrijd in zou gaan een week na de historische overwinning, maar ook met een slechte voorbereiding op Forza zonder training en een hoop verlate spelers.

Iets na 15.00 uur werd afgetrapt en TOS oogde inspiratieloos. Aan de bal was de ploeg oncomfortabel en juist de duelkracht dat er wel was tegen Fortius ontbrak. Forza liet zien over individueel best aardige voetballers te beschikken en creëerde de eerste kansen van de wedstrijd. Na 10 minuten werd een zeker tellende goal van Forza afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later aan de overkant een goed doorgebroken Kibrom die Fernando bij de tweede paal bediende: 1-0. Ook deze goal had een luchtje van buitenspel maar de scheidsrechter besliste ditmaal wederom in ons voordeel. Wie had gedacht dat TOS wakker was en ging voetballen kwam bedrogen uit. Want ondanks dat Forza vooral tegen zichzelf aan het mopperen en voetballen was kwamen ze toch op gelijke hoogte. Een op het oog houdbare bal zeilde halverwege de eerste helft over Niels heen: 1-1. Wie had gedacht dat TOS nu wel ging voetballen bleef bedrogen achter. Als een mes door het boter combineerde Forza zich door het as van ons middenveld en verdediging en was het een koud kunstje voor de spits van Forza om de 1-2 aan te tekenen. TOS veerde op en had zomaar op 2-2 kunnen komen, maar op onverklaarbare wijze miste Kibrom voor open doel. En dus gingen we rusten met een 1-2 achterstand.

In de rust een donderpreek van Wesley, het getoonde spel was onacceptabel en dus moesten er iets wijzigingen gedaan worden, zowel in opstelling als in mentaliteit. Milos en Bennie werden in en kort na de rust gewisseld en met het inbrengen van Ilan en Vurra begon TOS te voetballen. Het was niet anders dan dat het wachten was op een doelpunt van onze kant. Een slim uitgelokte overtreding van Edgar leverde een penalty op, koud kunstje voor Jim: 2-2. TOS pakte door en maakte de terechte 3-2, al ging hier vooraf wel een overtreding aan onze kant aan vooraf. De scheidsrechter liet doorspelen, Sanderino bediende Kibrom en TOS kwam op voorsprong. Niet veel later gooide Edgar, op aangeven van Kibrom het duel op slot: 4-2. Voorafgaand aan de goal een aanval uit het boekje begonnen op eigen helft na goed combineren tussen Fernando, Vurra en Rinaldo. Forza was gebroken, bleef op elkaar mopperen en hield achterin open huis, helaas voor ons waren goede kansen, en met name de een-op-een van Fernando, niet aan ons besteed. In de slotseconden versierde Edgar wederom een penalty, en net als vorige week schoot Jimmy ons naar de 5-2.

Al met al een onthutsend zwakke eerste helft, opgevolgd door een degelijke tweede helft en daarmee een keurige einduitslag. Met 9 punten uit 4 wedstrijden is de competitie meer dan goed begonnen en hier kan volgende week een vervolg aan worden gegeven als de andere puntloze ploeg uit Almere, Sporting Almere, ons ontvangt om 14.30 uur op sportpark Fanny Blankers Koen, naast het Yanmar stadion Almere City. Als we de lijn van de tweede helft kunnen doortrekken moeten we wederom tot een goede uitslag kunnen komen. Komt ons aanmoedigen naar de beste competitiestart in de historie (althans van deze eeuw) van de zaterdag 1

Opstelling:
Niels
Rinaldo, Rachid, Sanderino (c), Jimmy
Bennie (50. Vurra), Edgar, Ismael (70. Jordy)
Fernando Kibrom Milos (46. Ilan)

Thomas

PS: Wekelijks kiezen erelid en oud-voorzitter Rein Fransen en zijn vrouw de man of the match. Gezien de erbarmelijke eerste helft was het moeilijk kiezen. Uiteindelijk is Kibrom gekozen tot man of the match gezien zijn goal en twee assists. Jimmy krijgt verder een eervolle vermelding. Gefeliciteerd mannen!