Facebook Toestaan Niet toestaan

Sporting Almere - TOS-Actief 1-3 (1-0)

22 oktober 2019 22:15

TOS wint en meldt zich ondanks dramatische start aan kop van de ranglijst.

Speeldag 5 en het vlaggenschip mocht de degens kruisen met het nog puntloze Sporting Almere. Vooraf de nodige afwezigen, want naast de langdurig geblesseerden Boaz en Dennis waren ook Bennie (knie), Fernando (werk) en Kibrom (privé) afwezig. Net de drie spelers die afgelopen weken erg belangrijk waren. Gelukkig voor ons was Jop terug en waren Pieter en Maarten uit de zondag 3bereid om ons te helpen. De voorbereiding op het duel verliep alles behalve vlekkeloos. Een grote groep had de afslag Almere-Buiten gemist en kreeg een tour door Flevoland aangezien dat de laatste afslag is van Almere. Via Lelystad werd Sporting Almere 25 minuten later dan afgesproken gevonden. Ondertussen kreeg het sportpark steeds meer kenmerken van een verlaten omgeving uit een slechte film, de troosteloosheid droop eraf aangezien wij de enige wedstrijd waren op een complex met 10 velden. Over het laatste straks meer. In de warming-up bleek Edgar niet voldoende fit om te starten en dus mocht kersverse papa van drie Vurra zijn opwachting maken. Na de pascontrole (welke twee minuten duurde) ging de scheidsrechter verder om de pascontrole te doen bij de thuisploeg. Tot onze verbazing bleef de scheidsrechter wel erg lang weg en kwam na ruim tien minuten terug met de mededeling dat flink wat spelers van Sporting geen ID hadden en dat de wedstrijd waarschijnlijk niet gespeeld zou worden. Uiteindelijk mochten we om 14.45 uur toch aftrappen, Sporting kon nog net 11 man met ID op de been brengen. Gezien de ruime keus aan velden, variërend van het hoofdveld van Almere City (waar wij uiteraard niet op mochten spelen) tot aan het nieuwste type kunstgrasveld en een flink aantal mooie grasvelden mochten we aantreden op veld 9 (!!!). Ruim 17 jaar direct en indirect betrokken bij eerste elftal voetbal, maar veld 9 was nieuw voor mij. En laat dit veld, bijna vijf minuten lopen van de kleedkamers, ook nog eens kunstgras zijn uit de jaren 80 en een heel smal veld. Kortom, een zeer droevige bedoeling wat niks te maken had met eerste elftalvoetbal.

TOS paste zich aan aan de omstandigheden en begon inspiratieloos aan het duel. Sporting besloot vol in de duels te klappen en de scheidsrechter liet opvallend veel  doorspelen na vervelende overtredingen. Na twee minuten al de eerste tegenvaller, Issy kreeg last van zijn lies en moest enkele minuten later zich laten vervangen door de nog niet helemaal fitte Jordy. De eerste kans was voor Sporting, al was dit vast niet de bedoeling. Een indraaiende vrije trap eindigde op de paal en TOS kwam goed weg. TOS had de overhand maar legde het fysiek af tegen het soms gemene Sporting Almere. Voorin was er weinig stootkracht, Maarten werkte hard maar kreeg vanaf de flanken weinig ondersteuning. Toch had Maarten de beste kans van de eerste helft, een bal die tussen de verdediging en keeper viel kwam voor zijn voeten maar helaas vond hij de keeper op zijn weg. Verder moest TOS het vooral hebben van afstandsschoten. TOS begon steeds slapper te spelen en kreeg niet geheel terecht de deksel op de neus. Eerst kwamen we goed weg toen Sanderino in het strafschopgebied de spits pootje haakte, maar even later strafte Sporting apathisch verdedigen van onze kant keihard af en schoot de rechtsbuiten zijn ploeg op voorsprong. TOS bleef tot de rust aanmodderen, waarbij vooral Ilan het moest ontgelden met een paar vervelende tikken op de ledematen.

In de rust wederom een donderspeech net als de week ervoor. En ditmaal in het kwadraat, want het vertoonde spel was ver onder peil. Ondanks dat Jordy wat last had ging hij door en kwam Edgar 'de verlosser' in de ploeg. De donderspeech werkte goed want in de tweede helft was er een ander TOS zichtbaar. Onder aanvoering van de uitmuntende Sanderino ging TOS voor de overwinning. Een appél voor een penalty na een overtreding op Maarten werd weggewuifd door de scheidsrechter. Na een uur kwam TOS op gelijke hoogte. Een lange bal van Rachid viel tussen de laatste man en de keeper en Edgar was er als de kippen om de gelijkmaker naar binnen te werken. TOS rook bloed en werd opzichtig een handje geholpen door de rechtsbuiten van Sporting die, na een ietwat late tik van achteren van Sanderino nadat de scheidsrechter had gefloten voor een overtreding, zijn handjes niet kon thuis houden en Sanderino in zijn gezicht duwde. Rood voor de rechtsbuiten en tegen 10 man ging TOS vol voor de overwinning. Sporting zat er al aardig doorheen en de rechtsback kon met een kwartier te spelen niks anders dan aan de handrem trekken en Edgar in het 16 meter gebied neerhalen. Penalty en zoals drie keer eerder in het seizoen was deze prooi voor Jimmy: 1-2. Ondertussen was Jimmy naar de spits positie verhuisd aangezien Maarten vroegtijdig het duel moest staken na een vervelende charge van de verdediger van Sporting. Sporting was down maar nog niet uit, want uit een corner kwamen ze nog verdomd dicht bij de gelijkmaker, gelukkig voor ons mikte de centrale middenvelder over. Even later counterde Edgar, na een prachtige pass van Sanderino, langs de rechterkant naar binnen en schoof de bal onder de keeper door. Edgar had de hattrick compleet kunnen maken maar helaas schoof hij na een geweldige rush van Sanderino de bal voorlangs. Om 16.35 uur floot de scheidsrechter af en kon TOS wederom drie punten bijschrijven.

Al met al een terechte overwinning tegen een ploeg dat alles behalve eerste elftal waardig is. Toch is het de kunst om zulke wedstrijden zakelijk uit te spelen en voor rust al te beslissen. Echter hebben we de wedstrijd wel gewonnen, iets wat ons in het verleden nooit lukte tegen zulke tegenstanders in een dergelijke ambiance. Al met al een top zaterdag aangezien op de andere velden verrassende uitslagen waren genoteerd. Real won voor het eerst dit seizoen in eigen huis van RKAVIC (3-2) en de topper Robinhood - CTO'70 eindigde in een 1-1 gelijkspel. En dus staan wij, samen met RKAVIC en FC Weesp op een gedeelde eerste plaats. Weliswaar met het minste doelsaldo van de drie, maar dat mag de pret niet drukken.

Komend weekend zijn we vrij en dus een mooie gelegenheid om de twee komende tegenstanders in de topper FC Weesp - CTO'70 in actie te kunnen zien. Op 2 november komt FC Weesp op bezoek voor de kraker, we hebben er nu al zin in. Aanvang 14.30 uur

Opstelling:
Niels
Rinaldo, Rachid, Sanderino, Jimmy
Issy (5. Jordy), Ilan, Pieter
Vurra, Maarten (65. Jop), Milos (46.Edgar)

Thomas

PS: Rein en zijn vrouw waren ergens waar de sfeer vast 10x beter was dan bij ons, en dus hebben we onze trouwe fan Willem de Boer gevraagd wie de man of the match, wie anders dan aanvoerder Sanderino kwam hier als winnaar uit de strijd, met verder een eervolle vermelding voor Ilan en uiteraard de supersub van de dag Edgar.