Facebook Toestaan Niet toestaan

TOS-Actief - Weesp 2-1 (2-1)

5 november 2019 17:30

TOS expres dendert door, winst op Weesp in waar voetbalgevecht.

Speeldag 6 en de topper waar we de hele week naar uitkeken: Weesp thuis. De nummers 3 en 4 van de ranglijst. Vorig seizoen duels met twee gezichten, thuis een 1-5 overwinning voor Weesp, een kansloze nederlaag na de rode kaart voor Fernando. Uit op de laatste speeldag een 1-4 overwinning met een ontketende Milos die twee keer scoorde en ons naar de 6de plaats gidste. Vooraf bij beide teams de nodige personele problemen, zo miste Weesp een hele rits aan spelers inclusief topscoorder van vorig seizoen van der Burg. Bij TOS was alles crescendo woensdagavond, maar dit ging de dagen daarna wel anders. Eerst melde Jop zich af (weekendje weg), vervolgens was Bennie toch te geblesseerd om te spelen en bleek Rachid vlak voor aanvang niet fit genoeg om te starten. Gelukkig waren de sterspelers van de zaterdag 2 Tom en Friso bereid om na hun duel met ons mee te doen. Het duel stond onder leiding van de heer A. Abdullah, een scheidsrechter die ons in het verleden wel vaker heeft gefloten en garant staat voor veel opmerkelijke beslissingen. Overigens heeft ondergetekende nog nooit verloren met hem als scheidsrechter.....
Iets na 15.00 uur begon het duel en als je vijf minuten later was aangeschoven had je een hoop gemist. In tegenstelling tot de laatste twee duels begon TOS ijzersterk en dit resulteerde in een voorsprong in de 3de minuut. Een half afgeslagen schot/voorzet van Rinaldo kwam a la Donny van der Beek tegen Feyenoord op het hoofd van Edgar die wel raad wil met de bal en het diagonaal inkopte: 1-0. Een minuut later een bijna identieke goal, ditmaal gaf de erg sterk spelende Rinaldo een voorzet en kopte Edgar de bal net naast. TOS domineerde en Weesp speelde zoals werd verwacht, redelijk afwachtend en loerend op de tegenaanval. Edgar had na 15 minuten de uitgelezen kans om de 2-0 te maken, de twee trage centrale verdedigers was hij te snel af maar oog in oog met de prima keepende Gomes faalde hij. Weesp kwam beter in de wedstrijd en mocht halverwege de eerste helft de eerste kans creëren, en dit was geen kleine. Aanvoerder Fransen kopte een voorzet van de rechterkant keurig naar de verste paal, maar a la Neuer in zijn beste tijd strekte Niels en haalde hij de bal uit het doel. Rinaldo wilde vervolgens de bal minimaal 30 meter wegroeien maar peerde finaal over de bal dat de bal slechts 30 cm wegrolde. Niels was er als de kippen bij en pakte de bal op. Tot verbazing van alles en iedereen zag scheidsrechter Abdullah hierin een terugspeelbal, en dus een indirecte vrije trap op de achterlijn op 8 meter van ons doel. Zoals echte gladiatoren doen vlogen onze spelers uit de corner om de bal tot corner te blokken. TOS kwam moeilijk in het eigen spel maar als het kon waren vooral de combinaties van Ilan, Tom en Vurra om te smullen. Een discutabel moment leidde na een klein halfuur spelen de gelijkmaker in. In de uitbraak stuitte de spits van Weesp op Rinaldo die de speler in de rug liep maar ook onmogelijk nog de speler had kunnen ontwijken aangezien hij met zijn rug naar hem toe liep. Een overtreding? Ik vind van wel, maar voor zover ik het kon zien was de overtreding buiten de 16 meter gemaakt en dit werd later door zowel spelers van Weesp als TOS-Actief beaamd. Toch zag de scheidsrechter dit anders en ondanks het forensisch bewijs (stuk gras uit de grond) wees de scheidsrechter naar de stip en wees hij naar een bijna onaangetast stukje groen (ja die is er nog op ons hoofdveld) als plaats delict. Koud kunstje voor Las van Bennekom om de gelijkmaker erin te schieten, al zat Niels wel in de goede hoek: 1-1. TOS was geslagen, maar zeker niet verslagen. Want 5 minuten later deponeerde Jimmy een heerlijk ingedraaide vrije trap op het hoofd van onze eigen Virgil van Dijk Sanderino die de bal diagonaal inkopte. TOS terecht weer op voorsprong, al was het vlak voor rust billenknijpen toen Fransen een knappe voorzet met binnenkanten voet naast volleerde.
In de rust gelukkig een keer geen donderspeech, maar juist de complimenten. Als we op deze manier door zouden gaan kon de overwinning ons niet ontgaan, al moesten we wel achterin attent blijven gezien de sluwe spelers van Weesp die conditioneel niet veel voorstelden, maar met de bal aan de voet lieten zien best te kunnen voetballen. Friso kon helaas niet verder en werd vervangen door Jordy.
Begin tweede helft was identiek aan de eerste helft, Edgar kreeg na een knappe actie in de 16 de kans om de bal erin te schieten, helaas ging zijn inzet voorlangs. TOS bleef de bovenliggende partij en wist wel raad met de 4-4-2 formatie van Weesp. Toch lukte het TOS niet om het duel vroegtijdig te beslissen waardoor Weesp in leven bleef. Ondertussen werd het duel, dat soms niet heel sportief was, steeds grimmiger. TOS schuwde het duel niet en maakte flink wat pittige overtredingen waar de scheidsrechter geen kaart voor trok, terwijl voor andere lullige overtredingen wel een kaart werd getrokken. Weesp schuwde het duel ook niet maar deed dit wel wat slimmer en minder gemeen dan wij deden. Halverwege de tweede helft sloeg de vlam echter in de pan toen de corpulente nummer 7 van Weesp Niels een gooi geef tegen het hek omdat hij snel een corner wilde nemen. De scheidsrechter zag het, en waar mening normale scheidsrechter de rode kaart zou trekken besloot deze scheidsrechter een andere kleur te geven. Minuut later schopte dezelfde speler Ilan onderuit maar de scheids vond het geen tweede gele kaart waard. Dat we de scheidsrechter niet meehadden was duidelijk toen een kwartier voor tijd een handsbal in de 16 niet werd bestraft met een strafschop maar slechts een corner opleverde. Toch lag het niet aan de scheidsrechter dat het duel niet eerder in het slot werd gegooid. Goede kansen waren helaas niet besteed aan Edgar, Kibrom en Ilan. Weesp bleef ballen de 16 in pompen maar met Rachid als slot op de deur in het laatste kwartier en de sterke Sanderino kwam de overwinning nooit in gevaar. In de absolute slotfase tikte keeper Gomes nog een inzet van Tom uit het doel. En dus floot scheidsrechter Abdullah, na zes(!!) minuten blessuretijd af en was de topper prooi voor TOS.
Al met al een terechte en heerlijke overwinning in een waar voetbalgevecht. Af en toe goed voetbal, maar vooral veel strijd en passie. Met deze overwinning nestelt TOS zich in de top van de ranglijst en gaat het als nummer 2 de week in. RKAVIC wist weer te winnen en klopte 80 meter verderop Fortius met 1-5 dat bezig is aan een flinke terugval op de ranglijst. Onder ons was CTO vrij, verloor Robinhood zeer verrassend met 2-1 van Sporting Almere en won Hertha met 1-5 van Taba. Real Sranang is bezig aan een sterke opmars en won voor de derde keer op rij, ditmaal met 1-0 van Sporting Martinus.
Volgende week de kraker tegen CTO. Trainer Wooter stond langs de kant en is gewaarschuwd, ondanks dat wij boven CTO staan zijn zij titelkandidaat en hebben wij maar één opdracht, en dat is onze huid erg duur verkopen. En dat kan, want deze ploeg is tot een hoop in staat mits niemand verzaakt. Hopelijk zijn de weergoden ons dusdanig goed gezind dat we de topper op veld 1 kunnen spelen, want echt gras vinden de lichtvoetige mannen uit Duivendrecht minder prettig. Aanvang 14.30 uur, het belooft een mooie middag te worden....
Opstelling:
Niels
Rinaldo (90. Milos), Friso (46. Jordy), Sanderino (c), Jimmy
Issy (75. Rachid), Tom, Ilan
Vurra, Edgar, Kibrom
Thomas
PS: Wekelijks kiezen erelid en oud-voorzitter Rein Fransen en zijn vrouw de man of the match. Man of the match is Tom, die na 80 minuten bij het tweede gewoon 90 minuten speelde met het eerste en gewoon de beste man op het veld was. Eervolle vermelding voor de rest van het team, want waar Tom een 9 waard was was de rest een dikke 8+ waard.
PS PS: Mocht je echt een slecht verslag willen lezen zonder enige zelfreflectie dan verwijs ik je naar het verslag van onze tegenstander. Slechte verliezers die oude mannetjes uit Weesp.....