Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Wereldgoal helpt TOS-Actief in moeizaam duel langs Sporting Martinus

7 september 2021 15:15

Op een prachtige en drukke zaterdagmiddag heeft TOS-Actief haar eerste officiƫle duel van het seizoen winnend afgesloten. In een moeizaam duel was een wereldgoal van Hidde Boonstra voldoende voor de winst op Sporting Martinus: 1-0.

Aan de zijde van TOS-Actief liefst 10 afwezigen, toch kon trainer Hans Bergsma bij zijn officiële debuut als hoofdtrainer beschikken over een selectie met 16 spelers. Tegenstander Sporting Martinus was geen onbekende, ook in de oefencampagne waren zij de eerste tegenstander, ook toen wist TOS de wedstrijd winnend af te sluiten.

De wedstrijd begon redelijk open, zonder dat er veel kansen konden worden genoteerd. Beste kans voor Sporting Martinus was een één op één, welke makkelijk gestopt kon worden door Niels Bos. Beste kans voor TOS was een indraaiende vrije trap van Sanderino IJsselstein welke door Hidde Boonstra naast werd gekopt. De rust werd bereikt met de brilstand. De tweede helft was niet veel beter, TOS-Actief wilde wel, maar echt lukken deed het niet, Sporting Martinus kon en wilde niet en hield vooral tegen. De wedstrijd kakte iets in en leek te eindigen als een typische 0-0 wedstrijd, totdat Hidde Boonstra op een meter of 25 mocht aanleggen voor een vrije trap. Deze ramde hij, schuin van het doel, binnenkant paal binnen. De ban was gebroken, Sporting Martinus zocht de aanval zonder echt grote kansen te creëren en TOS vergat via Milos ter Woerds de 2-0 te maken.

Al met al een zwaarbevochten overwinning voor een gehavend TOS. Volgende week om 11.30(!!) de wedstrijd in en tegen THB in Haarlem, dat haar eerste wedstrijd met 9-0 verloor van de torenhoge favoriet in de poule Wartburgia.