Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO8-4 maak het spannend, maar wint weer!

30 september 2021 22:30

Zaterdag 25 september en op deze heerlijke dag mochten de jongste sterren van TOS vroeg de wei in om weer tegen IJburg te spelen, ditmaal tegen de jo8-8. Deze ploeg kwam zonder wisselspelers terwijl wij gewoon compleet waren.

En dit betekende dat Giel na een weekje afwezig weer terug was. Net zoals vorige week begonnen we nog niet goed en na een paar minuten schoot IJburg de 0-1 erin. Maar net als vorige week werden we na de vroege tegengoal wakker en begonnen we lekker aan te vallen. Toon schoot een bal zo hard op de paal dat onze buren van Zeeburgia het konden horen en van alle kansen die we daarna kregen scoorde Giel twee keer. Wat daarna gebeurde was minder leuk, we verdedigden niet zo goed als we normaal doen en ondanks de reddingen van Sam scoorde IJburg twee keer. Gelukkig trok onze 'Ziyech' Rayan dit voor rust recht. Jon zette een sprint van 30 meter in aan de rechterkant, trok de bal voor naar Toon die niet zelf schoot, maar de bal panklaar neerlegde voor Rayan. Zo gingen we rusten met een 3-3 gelijke stand.

In de rust hebben de trainers de jongens opgepept en uitgelegd dat we met elkaar aanvallen EN verdedigen, en dat als we allebei goed zouden doen we de wedstrijd zouden winnen. Snel na rust maakten we via Jon de 4-3, maar net als voor rust lette we niet zo goed op in de verdediging en maakte IJburg de 4-4. Toen werd het erg spannend, maar liet het team zien dat het goed kan aanvallen en verdedigen. Rayan maakte de 5-4 en na een mooie opbouw van achteruit, via keeper Giel naar Liam, scoorde Rayan ook de 6-4. De wedstrijd was beslist, maar voor de zekerheid knalde Jon in de allerlaatste minuut de 7-4 tegen de touwen.

Wat een spannende wedstrijd van onze jongens! Volgende week mogen we weer vroeg de wei om de strijd aan te gaan bij en  tegen sv Diemen. Gaan onze strijders voor de vijfde keer op rij winnen? Aftrap 08.30 uur.