Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO 8-4 maakt het wel heel spannend in Ouderkerk

19 november 2021 13:00

Zaterdag 13 november, de dag dat de Sint in het land komt. En hoe graag zouden we hem willen verwelkomen met drie punten. Maar aangezien de kindjes van Ouderkerk dit ook wel wilden maakte dit dat hèt weleens een hele spannende wedstrijd kon worden. En dit gebeurde ook...

We begonnen om 09.05 uur en waar in de eerste fase van het seizoen we vaak wakker moesten worden gaat dit in de tweede fase beter. We waren geen 10 seconden bezig toen Rayan al de 1-0 maakte. Het ging goed, Ouderkerk kwam niet van hun helft af en we dachten zelfs de 2-0 te maken, maar de scheidsrechter dacht anders en toen Ouderkerk eruit kwam stond het 1-1. Niks aan de hand dacht onze Rayan, want even later scoorde hij uit een boogbal de 2-1. Sam speelde voorin en was een ware plaag voor de verdedigers van Ouderkerk, maar zijn schoten gingen er jammergenoeg niet in. We bleven de beste ploeg en Toon, en wederom twee keer Rayan, zorgden voor een 5-1 ruststand. Giel had op de tegengoal na weinig te doen. Niks aan hand zou je zeggen.

De tweede helft begon en TOS speelde een beetje chaotisch. Of het nu kwam door de voorsprong of het besef dat de Sint met de minuut eerder en eerder het land zou betreden, niemand weet het. Maar plotseling was Ouderkerk de gevaarlijkste ploeg en met het ingaan van het laatste kwart stond het 5-4(!!!). Inderdaad, waar 15 minuten eerder een simpele overwinning bijgeschreven leek te worden was de waarheid anders, er kwamen nog 10 spannende minuten aan. De verdediging, onder leiding van de onverzettelijke Jon met naast hem Liam en Casper en achter hem Sam moesten alles in het werk stellen om de overwinning over de streep te trekken. En dit lukte, met het nodige kunst- en vliegwerk ook een beetje pech voorin bij de inzetten van Toon en Izzy, wonnen onze gladiatoren met 5-4.

Als we volgende week net zo goed spelen als we in de eerste helft deden kunnen we een mooie uitslag neerzetten tegen onze buren, want Real Sranang jo8-2 komt op bezoek. Aftrap 09.00 uur. Maar eerst de Sint begroeten en schoen zetten...