Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO8-4: kleine jongens, grote helden.

23 november 2021 8:30

Zaterdag 20 oktober, en we mochten op het heilige 2de veld van TOS aantreden tegen onze buren, Real Sranang jo8-2. Een beladen wedstrijd, niet voor de kids, want die kwamen om lekker een potje te voetballen, maar wel voor ondergetekende aangezien hij als bestuurslid nooit wil verliezen, maar zeker niet van de buren. De jonge talenten van Real hadden er zin in, om 08.30 uur stonden zij al te trappen op het veld, allen gekleed in een prachtige trainingspak onder aanvoering van een erg fanatieke trainer. Om 08.40 uur kwamen de jongens van TOS rustig aangelopen. En terwijl Izzy iets later was, was Real fanatiek begonnen aan de warming-up, inclusief het gebruik van een loopladder. In mijn ruim 25 jarige carrière heb ik nog nooit een team met een loopladder zien warmlopen. We konden ons opmaken voor een pittige derby....

Helaas was Jochem afwezig, dus mocht ondergetekende met Younes (vader van Rayan) het team leiden. En we begonnen niet goed. Sterker nog, we begonnen slecht, Real stond binnen vijf minuten 0-2 voor. Real liet zien over erg goede spelers te beschikken die vooral wilden aanvallen. We kwamen in het eerste kwart weer een beetje terug in de wedstrijd en het was de onverzettelijke Jon die zorgde voor de 1-2. In het tweede kwart kwam Rayan erin, en dat hebben ze bij Real geweten. We begonnen met een corner, en zoals een goed kind hoort te doen luisterde hij naar de instructies van zij vader, dribbelde naar binnen en schoot keihard de 2-2 tegen de touwen. Real ging weer aanvallen en maakte de 2-3, maar vlak voor rust punterde Rayan de 3-3 tegen de touwen.

In de rust vertelden Younes en ik de jongens hoe goed ze aan het spelen waren tegen een hele goede tegenstander. En dat als iedereen vanuit zijn positie zou spelen, we ‘gewoon’ gingen winnen. Met Sam in de aanval en Giel op doel begon Real heel gevaarlijk, maar scoren deden ze dankzij Giel niet. Scoren deden wij toen wel, toen Sam de keeper omspeelde en met zijn chocoladebeen (rechts) de 4-3 hoog in de touwen schoot. Onder aanvoering van het fanatieke publiek van Real gingen ze aanvallen. Eerst schoten ze een bal keihard op de lat, en daarna viel helaas de 4-4. Het laatste kwart moest beginnen en het publiek kon zich opmaken voor een ware thriller. Real bleef aanvallen, en TOS verdedigde onder aanvoering van Jon, Liam, Toon en daarna Izzy, met man en macht. En toen gebeurde waar iedereen bij TOS op hoopte, langzaam maar zeker trokken we de wedstrijd naar ons toe. En wie anders dan Rayan maakte van afstand de 5-4 en 6-4. Real ging nog meer aanvallen, het publiek ging nog harder schreeuwen, maar de gladiatoren van TOS gaven geen krimp. En sterker nog, één minuut voor tijd maakte Rayan de 7-4.

Real was verslagen, voor het eerst dit seizoen. En TOS jo8-4 liet voor de zoveelste keer zien dat het echt een team is. De mooiste wedstrijd van het seizoen, wat een helden zijn de mannen, en wat ben ik trots op ze. En dan verdien je ook een lekker drankje na de wedstrijd. Volgende week wederom een beladen wedstrijd, de Klassieker deel 2: TOS jo8-3 - TOS jo8-4. Aanvang 09.00 uur. Vorige keer wonnen we heel dik van onze clubgenoten, gaat dit ons weer lukken?