Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO8-4 wint voor de tweede keer de Klassieker

2 december 2021 19:45

Zaterdag 27 november 09.00 uur, het was vroeg, nat en koud. De sterren van de jo8-4 mochten aantreden voor wederom de wedstrijd van het jaar, de clash met onze jo8-3. In de eerste fase werd na een vroege achterstand ruim gewonnen, hoe zou het vandaag gaan? Aan beide kanten een paar afwezigen, helaas waren Casper en Izzy bij ons afwezig. Als vervanging hadden we een talent uit de stal van Rob Moerbeek, de Portugese dribbelkoning Samuel. Toevallig ook een oud klasgenootje van onze Toon, die met een knieblessure aan de wedstrijd begon.

We begonnen een beetje rommelig aan de wedstrijd en dat was begrijpelijk, het weer zat niet mee en voor Samuel was het een hele ervaring om voor het eerst een wedstrijd te spelen. Er waren aan beide kanten kansen om te scoren, maar beide keepers (Jacob en Sam) keepten een goede pot. Pech hadden we ook, Rayan en Samuel raakten beiden de paal. Kortom, waar we normaal een garantie zijn voor (snelle) doelpunten voor of tegen gingen we de rust in met de brilstand: 0-0.

In de rust, in de gang omdat het koud was, wisten trainer Jochem en Thomas het zeker, als iedereen vanuit zijn positie zou spelen zouden we gaan winnen. Toch begonnen we niet zo goed aan de tweede helft, want de zeer actieve Midas schoot, net als in de eerste wedstrijd, de 1-0 tegen de touwen. Toen werd de JO8-4 wakker en stalen onze ‘Sammen’ de show. Eerst was het Samuel die de 1-1 maakte, toen Sam de 1-2 en vlak voor het laatste kwart maakte Samuel zijn tweede en onze derde goal. Met nog een kwart te gaan gebeurde er iets wat nog niet eerder dit seizoen voor is gekomen: Rayan had nog niet gescoord. Dit werd gauw na rust rechtgezet en op aangeven van Liam en daarna een solo actie scoorde Rayan de 1-4 en 1-5. De JO8-3 speelde goed maar had geen wissels, helaas moest Tije eruit en was Toon bereid om de jo8-3 rest van de wedstrijd te helpen. Vervolgens maakten Jon (op aangeven van Sam) en nog een keer Sam de 1-6 en 1-7. En net zoals in de eerste wedstrijd scoorde Midas de terechte 2-7, waarna de scheidsrechter de wedstrijd affloot.

Wederom winst! Soms was het een beetje rommelig, maar over het algemeen speelden we weer een goede wedstrijd. Speciale dank aan Samuel, debuteren en twee scoren, dat is zelfs Christiano Ronaldo niet gelukt. 4 december, de dag voor Sinterklaas, spelen we uit bij FC Weesp, aftrap 09.00 uur. Ondanks alle maatregelen kunnen we nog een wedstrijd spelen, dus daar gaan we lekker van genieten!