Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

De jo8-4 en de beulen uit Muiderberg....

11 februari 2022 14:45

De titel doet bijna denken aan een avontuur van Suske en Wiske, maar het gaat toch echt om de sterren van TOS-Actief jo8-4.
Zaterdag 5 februari en de gladiatoren mochten aantreden tegen Muiderberg jo8-2. Helaas waren Toon en trainer Jochem afwezig, dus stonden we vandaag met één wissel. Vooraf te zien was duidelijk dat Muiderberg er onwijs veel zin in had. En dat hebben we geweten.....

Muiderberg begon erg fel aan het duel, en zoals wel vaker bij ons waren de kids nog niet wakker. Al heel snel viel de 0-1 en daarna de 0-2. Muiderberg bleef drukken en aanvallen, en TOS was nog steeds niet wakker. Toen werd langs de lijn duidelijk dat het een moeilijke ochtend zou worden. Muiderberg denderde door en na het eerste kwart telde de denkbeeldige scoreboard 0-5. Ondanks de korte peptalk ging Muiderberg door met wat ze deden, knalde ze een keer op de paal en lat en scoorden ze tot de rust nog twee keer. Toch ging het tweede kwart beter dan het eerste kwart en kregen we eindelijk ook kansen. Rayan schoot de bal te zacht in en in de laatste minuut was de grootste kans voor Casper, maar die schoot de bal rakelings naast. Ruststand 0-7.

In de rust wederom een peptalk. We maakten één afspraak met elkaar, we gingen een doelpunt maken. Met Sam in het veld leefden we op en toonden we de strijd die nodig was om Muiderberg weerstand te bieden. In de derde kwart waren we misschien zelfs iets beter en deden we wat we hadden afgesproken: scoren. Rayan scoorde na goed doorzetten van Sam de 1-7 en diezelfde Rayan schoot later van afstand de 2-7 binnen. In het laatste kwart gingen we door en kregen we goede kansen, met name het afstandsschot van Rayan werd katachtig gered door de keeper van Muiderberg. Helaas gaven we in de laatste minuten twee keer de bal weg waardoor de eindstand van 2-9 werd bereikt.

Een ruime nederlaag voor de jo8-4, voor het eerst in de competitie. Gezegd moet worden dat dit Muiderberg voor jo8 begrippen bizar goed was. Niet alleen waren de jongetjes gemiddeld een half jaar tot een jaar ouder, maar ze waren ook een stuk feller dan onze jongens. Een goede leerschool,komende week maar weer hard trainen voor de laatste wedstrijd van deze fase. En toch complimenten voor de jongens, want als je na 10 minuten 0-5 achterstaat en je uiteindelijk 2-9 speelt heb je het goed gedaan. Zaterdag mogen we naar IJburg om tegen de JO8-5 te spelen. Aanvang 08.30 uur, de nescioburg is open dus er is geen excuus om te laat te komen;). Tot dan!