Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijd duurt net een paar seconden te lang voor de jo8-4....

17 februari 2022 7:15

Zaterdagochtend 12 februari, 08.30 op IJburg. Het was koud, erg koud. De nacht ervoor had het gevroren en wetend dat het altijd waait op IJBurg konden de spelers, staf en supporters zich opmaken voor een koude start van de dag. Voor het eerst dit kalenderjaar waren we compleet. Leuk was verder om te zien dat verschillende Tossers ook op IJburg waren, en niet de minste. Zo waren o.a. Hans Hoppenbrouwers (jeugdvoorzitter en Tosser van het jaar) en Abdel Aknin (ledenadministrateur) ook op de vroege ochtend aanwezig om andere TOS teams aan te moedigen.

We begonnen om 08.35 uur en het was duidelijk dat, ondanks de goede warming up, de mannetjes nog niet wakker waren. IJburg scoorde na 25 seconden de 1-0. Onder aanvoering van Sam, die zich tijdens de wedstrijd ontwikkelde tot Super Sam, gingen we op zoek naar doelpunten, en dit lukte. Na goed doorzetten van Liam aan de rechterkant maakte een speler van IJburg een eigen doelpunt en stond het 1-1. Toen ging het rap. En ondanks dat IJburg achterin een jongetje had staan die eruit zag alsof hij al 12 was en er lustig op los tackelde scoorde Rayan de 1-2 en Sam de 1-3. Daarna was het de beurt aan Toon om de 1-4 en 1-5 te maken, waarbij hij bij de laatste goal twee tegenstanders in de luren legde en de bal in de verre hoek schoot. TOS zat op rozen en voetbalde echt goed. Helaas viel de 2-5 maar niet lang daarna schoot Sam de bal op de paal en was Jon er als de kippen bij om de 2-6 in te schieten. In de laatste minuut voor rust scoorde IJburg de 3-6. Tot dit moment niks aan de hand.

Na de rust een ander TOS, maar helaas geen beter TOS. IJburg ging aanvallen en kreeg de scoringsdrift die wij voor rust hadden. De 4-6 viel, daarna de 5-6, en halverwege de helft zelfs de 6-6. Tijd dus om Super Sam erin te brengen en gelijk na de aftrap kwamen we door goed doorzetten van hem op 6-7. De wedstrijd golfde op en neer met kansen voor beide ploegen. Een beetje ongelukkig viel de 7-7. Wedstrijd afgelopen? Zeker niet! Want het was een paar minuten voor tijd wederom Sam die 7-8 erin schoot. De wedstrijd duurde niet meer lang, maar uiteindelijk net te lang voor onze kleine helden. In de aller- allerlaatste seconde scoorde IJburg de 8-8. Gelijk na de goal floot de scheidsrechter af, die vond het mooi geweest. Soms speel je gelijk en voelt het een beetje als winnen, soms speel je gelijk en voelt het een beetje als verliezen....

Gezegd moet worden dat, ondanks de ijzige kou,  we zeker eerste helft heel goed speelden. Als we zo doorgaan gaan we nog een hoop potjes winnen in de 3de klasse. De derde fase is voorbij, na de voorjaarsvakantie gaan we de laatste fase in. En daar hebben we volgens mij allemaal reuze veel zin in!