Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO8-4 begint de laatste fase goed

13 maart 2022 21:30

Zaterdag 12 maart, de start van de laatste fase voor de JO8-4. Traditioneel lukt het ons om de eerste wedstrijd van de nieuwe fase te winnen. Zou het vandaag weer lukken? Tegenstander is Abcoude JO8-4, toevallig ook de eerste tegenstander in de 3de fase. Toen wonnen we bij afwezigheid van Rayan, Liam en ondergetekende, zonder wisselspelers, met 4-2. De voorbereiding op de wedstrijd was in ieder geval goed. Er werd goed getraind en de oefenwedstrijd tegen de MO9-1 werd, na een 0-3 achterstand bij rust, met 7-5 gewonnen. Kortom, vol vertrouwen en zin gingen we op zaterdagochtend 09.00 uur de strijd aan tegen Abcoude.

De jongste sterren begonnen, na een goede warming up, goed aan de wedstrijd. Met Giel in de goal en Sam in het veld waren wij iets sterker maar helaas gingen de schoten van Rayan en  Sam er niet in. Helaas voor ons viel de 0-1 halverwege de helft. Niks aan de hand, want niet veel later schoot Toon, op aangeven van Sam, snoeihard de bal (en bijna de keeper) in de goal. We waren nog steeds beter maar helaas kwamen wij niet op voorsprong. Beetje ongelukkig kwamen we zelfs op achterstand, maar vlak voor rust was het Rayan die heel knap uit de draai de 2-2 erin schoot. Gelijk daarna was het rust. Niks aan de hand, er was nog een helft te gaan.

Na rust een nog beter TOS, en dat hebben ze bij Abcoude geweten. Rayan was 'on fire' en knalde op aangeven van Toon de 3-2, vervolgens de 4-2 en na een harde voorzet van dezelfde Rayan tikte de (overigens goede) keeper van Abcoude de 5-2 in eigen goal. We waren nog niet klaar, want na een mooie actie van Giel legde hij de bal breed en schoot Toon de 6-2 tegen de touwen. Kreeg Abcoude ook kansen? Bijna niet, een paar afstandsschoten werden gepakt door onze eigen Onana Sam. Op aangeven van Rayan scoorde Casper, onder toeziend oog van zijn opa, de 7-2 binnen. De laatste goal werd gemaakt door Rayan, die op aangeven van Toon, onze achtste doelpunt maakte. In de laatste minuten kwam Abcoude nog een keer voor het doel en werd de eindstand beslist op 8-3.

Een goed begin van onze jongste sterren en de traditie is in stand gebleven, het winnen van de eerste wedstrijd in een nieuwe fase. Volgende week mogen we proberen om de punten mee te nemen uit het verre Ookmeer, dan spelen we om 09.00 uur tegen AGB JO8-2. Komt ons aanmoedigen!