Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO9-3 begint tweede fase in stijl.

9 november 2022 13:45

Zaterdag 5 november en de JO9-3 mag na drie weken geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld weer de wei in. Ditmaal niet in de vierde klasse maar na een geweldige eerste fase waar één kleine nederlaag werd geleden en voor de rest bijna alleen maar dikke overwinningen werden geboekt mogen we het nu in de derde klasse laten zien. Omdat drie vrije weekenden vrij toch best veel is hebben we vorige week geoefend tegen de JO9-4 van Weesp, een tweedeklasser. In een heerlijk duel, waarin we voor rust 7-2 achterstonden, herpakten we ons in de tweede helft en eindigde het duel in 8-7. Kortom, de mannen hadden er zin in. Traditiegetrouw winnen we altijd de eerste wedstrijd in de nieuwe fase. Om deze traditie voort te zetten moest IJburg jo9-5 eraan geloven. Onze laatste wedstrijd was eveneens tegen IJburg, toen de JO9-7. Deze werd met een flink pak slaag teruggestuurd over de nesciobrug, zo makkelijk als toen zou het vandaag zeker niet worden, maar dat we voor de winst gingen was duidelijk.

Vooraf geen kopzorgen voor de trainers, iedereen was aanwezig inclusief Benjamin, die de hele week ziek was en niet had getraind. Samen met Izzy begon hij in de wissel, en met een fitte en scherpe Giel op goal begonnen we om 09.00 uur aan de wedstrijd. Het begin was een beetje rommelig en onze jongens waren nog niet wakker. IJburg had er duidelijk zin in en werd na een paar minuten beloond. In de kluts kwam vlak voor het doel de bal tegen het been van Liam en rolde de bal helaas achter Giel: 0-1. TOS was wakker en ging vol op de aanval. De 1-1 liet niet lang op zich wachten. Een mislukt schot van Liam (wat hij later thuis toegaf) kwam voor de voeten van Toon die wel raad wist en de gelijkmaker erin schoot. TOS drukte door en het was Sam die de bal cadeau kreeg van de keeper en dit cadeautje uitpakte door de bal keihard en hoog achter de keeper te knallen: 2-1. TOS zette door en IJburg kwam er niet meer aan te pas. Jon zette een solo in en bekroonde deze met een heerlijk afstandsschot: 3-1. Daarna was het de beurt aan de vierde speler om voor het eindigen van het eerste kwart te scoren. Liam kreeg de bal na een goede actie van Sam en wist hier wel raad mee. We gingen het vierde kwart in met een 4-1 voorsprong en ondanks het goede spel in het tweede kwart stond het denkbeeldige scorebord even stil. Met name Sam en Benjamin hadden pech in de afronding. Kreeg IJburg dan helemaal geen kansen? Zeker wel! Maar tot twee keer toe stond Giel op de juiste plek en werd hij niet gepasseerd.
In de tweede helft hoog bezoek, ex topspits Rayan moest na ons tegen de JO9-2 en kwam naar ons kijken. Na rust zette we het goede spel van de eerste helft door, alleen wisten we nu weer te scoren. Na een diepe bal van Toon zette Benjamin druk op de verdediger van IJburg en deze werd zo nerveus dat hij de bal in eigen doel schoot: 5-1. TOS was los en waar het herfstzonnetje scheen regende het voor ons doelpunten. Jon kreeg vlak na de 5-1 de bal voor de voeten en ramde deze via de binnenkant van de paal in het doel en maakte daarmee zijn tweede doelpunt van de dag. Toon kon niet achterblijven, dribbelde een uitbal in het veld en plaatste de bal subtiel in de verre hoek en maakte zijn tweede dag van de dag: 7-1. TOS bleef op zoek naar goals en werd hierbij een beetje geholpen. Na een corner van Benjamin maakte wederom een speler van IJburg een eigen doelpunt: 8-1. Toen kwam de mooiste goal van de dag. Izzy kreeg de bal aan de linkerkant en dolde a la Neymar drie man, stoomde op naar het doel en liet de keeper met een half hoog schoot kansloos. Vervolgens letten we achterin niet goed op en in de counter kwam de spits van IJburg één op één met Sam. Sam keerde het schot tegen de lat maar door een vreemde stuit draaide bal na het landen in het doel: 9-2. TOS ging voor de tien en dit lukte. Met inmiddels Giel en Casper in de spits kregen beide jongens een kans om te scoren, maar helaas zat het niet mee. In de laatste minuut werd een mooie aanval op een zelfde manier afgerond. Casper gaf een diepe bal aan Liam, die het voortrok naar de vrijstaande Jon die, zoals wel vaker, de bal kiezelhard in het doel schoot. Paar seconden later floot scheidsrechter Vincent af.

De traditie blijft in stand, winst in de eerste wedstrijd van de nieuwe fase, en hoe! Het team is in vorm en mag proberen deze vorm vast te houden in de enige echte burenruzie. Volgende week de kraker tegen Real Sranang jo9-2. Vorig seizoen wonnen we van hetzelfde team na 0-2 achter te hebben gestaan, met 7-4. Gaan we dit kunstje weer herhalen? Komt kijken, aftrap 08.30 uur op het hoofdveld van Real.