Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Zwaarbevochten winst voor jo9-3.

1 december 2022 17:30

Zaterdag 26 november en wederom stond er een kraker op het programma: Geuzen/Middenmeer jo9-2 uit. In de volksmond genoemd ook wel Geuzen/Billensmeer. Voor Izzy, Jon en Toon een duel tegen een bekende: Hugo. Niet alleen de eer van het schoolplein stond op het spel, voor Jon stond de eer van Mariotteplein op het spel. Verlies betekent voorlopig niet voor de deur spelen, winst was dus de enige optie. Vooraf zei ik nog tegen Jon: ''leuk dat Hugo je vriend is, maar als het moet gaat hij neer''. Gerustgesteld als ik was kreeg ik het enige juiste antwoord van onze sloper: ''natuurlijk''. Met een complete en fitte ploeg begonnen we om 09.00 uur op een iets te groot veld, een te zachte bal en Giel op de doel aan de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd van rommelig. Geuzen hield een verdediger ver achter die de bal elke keer naar voren trapte naar de spits die heel ver stond. Hierdoor kwamen wij niet heel lekker in de wedstrijd. Halverwege het eerste kwart kwamen we beter in de wedstrijd, en wie anders dan onze Toon opende de score. Dribbelend vanaf links zette hij eerst met een schaar een tegenstander opzij, om vervolgens de volgende een panna te geven en de bal koelbloeding in de korte hoek te schieten: 0-1. TOS zette door en het was bijna Casper die vanaf de linkerkant de keeper verraste. Geuzen kwam er niet echt uit, al hadden ze één speler die duidelijk liet zien te goed te zijn voor het team en onze verdedigers lastig maakte. Gelukkig wisten Liam en Jon hem goed in toom te houden. De 0-2 liet op zich wachten, met name Sam kreeg een paar mooie mogelijkheden maar de bal wilde er niet in. De gouden voetbalregel ging in want ipv 0-2 werd het 1-1 en 2-1. Onoplettendheid in de verdediging maakte dat Geuzen onterecht voor stond. Met Benjamin in de ploeg gingen we volop op de aanval maar de gelijkmaker viel niet. Jon kreeg een goede kans maar raakte de bal volledig verkeerd, Toon vond de keeper op zijn weg en Sam had duidelijk geen geluk met zijn inzetten. Toch was hij het die vlak voor rust, nadat de keeper een cornerbal losliet, de 2-2 maakte. Dit was tevens de ruststand.

Opdracht in de rust was duidelijk. Derde kwart vol aanvallen, op voorsprong komen en de voorsprong vasthouden. Dit lukte goed, want TOS begon heel fel aan de tweede helft. Geuzen werd teruggedrukt en het was Benjamin die profiteerde van de te zachte bal en deze keurig in de hoek schoot: 2-3. Daarna was het Toon die met een lekker schot de 2-4 maakte. Geuzen kwam niet echt meer in het spel voor, maar zoals eerder aangegeven hadden ze één hele goede speler in hun team en die liet zich gelden. Bij de start van de vierde kwart dribbelde hij langs onze verdediging en knalde de bal op de paal. TOS was gewaarschuwd, maar kon toch niet voorkomen dat Geuzen de 3-4 maakte. Het werd billenknijpen, maar in plaats van te verdedigen bleven we voetballen en dit werd beloond. Na een eerdere kans van Toon schoot Benjamin de bal op de paal, in de rebound was Liam er als de kippen bij om de 3-5 te maken. Wedstrijd afgelopen zou je denken. Nou, mooi niet! Want Geuzen zette weer aan en wist de 4-5 te scoren. Tot de laatste minuut bleef het spannend, maar onder leiding van Jon beton gingen de drie punten mee naar TOS en het goede deel van Mariotteplein.

De ongeslagen reeks is met een week verlengd. En om deze wederom te verlengen moeten we op 3 december AFC verslaan, uit om 08.30 uur. De weersvoorspellingen zijn niet best, dus kleed je goed aan, zet je wakker op tijd en tot zaterdag!