Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

De Meer letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor JO9-3.

8 februari 2023 5:30

Zaterdag 4 februari en voor de verandering mochten de mannen van de jo9-3 een beetje uitslapen. Ditmaal geen aftrap om 08.30 uur maar om 09.45 uur op ons aller veld 2A1. Tegenstander is de Meer jo9-1, net als wij gepromoveerd naar de tweede klasse. Een team met een hoop grote jongens zagen we vooraf. Voor Liam een weerzien met een jongetje van school, al weet hij niet hoe hij heet.... Na de nederlagen tegen WV-HEDW en Swift was het weer eens tijd voor winst. Thuis waren we nog ongeslagen dus vandaag moest het gebeuren.

Ruim op tijd (09.40 uur) begonnen we onder leiding van José aan de wedstrijd. Duidelijk was dat de Meer niet alleen beschikte over grote, maar ook over sterke jongens met een goed schot en daarmee ook keepers die de bal snel en ver naar voren konden schieten. Het leek erop alsof onze jongens onder de indruk waren want het lukte ons niet goed om weg te komen van ons eigen doel. Toen het wel lukte trapte de keeper de bal snel naar voren en was het Liams schoolgenootje die de 0-1 erin schoot. Even later kon Giel de hard geschoten bal van een de Meer speler keren maar hadden we de pech dat de bal voor de voeten kwam van niet onze verdediger, maar wel hun aanvaller: 0-2. In het tweede kwart ging het niet veel beter. Toon zag twee inzetten naast gaan en Jon raakte de bal één keer helemaal verkeerd en schoot een volgende mogelijkheid naast. De Meer bleef doorgaan met hun eigen spel en daar hadden wij veel moeite mee. De verdediging Casper-Jon-Izzy moesten opboksen tegen de grote jongens en ondanks alle inzet waren zij gewoon te sterk. De Meer liep, mede door foutjes van ons, uit naar 0-5. Gelukkig voor ons was het Benjamin die vlak voor de rust, na een pas van Izzy, zichzelf in scoringspositie bracht, de eerste kans ging op de lat, in de rebound scoorde hij de 1-5. Dit was tevens de ruststand.

Na rust een beter TOS. We wisten meer duels te winnen en de (harde) afstandsschoten werden gekeerd door Sam. De 2-5 viel nadat een schot van Jon werd gestopt door de keeper, hij de bal losliet en Benjamin zo scherp was om de bal in te tikken. Helaas voor ons waren we direct na de aftrap niet helemaal wakker en maakte de Meer binnen de minuut de 2-6. TOS ging door met aanvallen en creëerde meer kansen dan de Meer. Giel kwam net een teenlengte te kort om op doel te schieten, een inzet van Benjamin ging net over en Liam zag een aantal inzetten naast gaan of gekeerd worden door de keeper. In het vierde kwart gingen we door met het betere spel en het was Toon die zich, ondanks de last aan zijn knie, vrij kwam tussen de reuzen van de Meer en de 3-6 scoorde. Maar net als bij de 2-6 stonden we na de aftrap niet op te letten en scoorde de Meer binnen 30 seconden de 3-7. De mooiste goal van de dag werd bewaard voor het einde toen Toon vanaf eigen helft begon aan een solo die eindigde bij het kansloos laten van de keeper: 4-7. Niet veel later floot José af en verloren we ons ongeslagen thuis status voor dit seizoen.

Een wedstrijd vergelijkbaar met vorige week. De eerste helft niet goed en dik verliezen, de tweede helft beter spelen en winnen. Als we ervoor zorgen dat we in het vervolg de eerste helft net zo goed spelen als de tweede helft gaan we in deze klasse weer wedstrijden winnen. Volgende week de laatste wedstrijd van deze fase, dan gaan we op bezoek bij Taba Jo9-1, aftrap 08.30 uur. Tot dan!