Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO9-3 afgetroefd door de buren

12 april 2023 13:45

Zaterdag 1 april en de helden van de JO9-3 mochten aantreden tegen Zeeburgia JO9-3. Begin van het seizoen zou dit een duel zijn geweest tussen een hoofdklasser (Zeeburgia) en een vierdeklasser (wij). Ondertussen zitten we in dezelfde competitie waarbij we dus mogen concluderen dat we goed bezig zijn en mochten aantreden tegen een sterk team van een goede club. In de derde fase versloegen we hun jo9-4 met 5-0. Zo makkelijk zou het vandaag zeker niet worden....

Zonder trainer Jochem gingen we om iets na 08.30 uur van start onder leiding van scheidsrechter Vincent. Dat TOS een goede warming-up achter de rug had was duidelijk want de eerste minuten begonnen we sterk. Binnen een minuut kreeg Sam een grote kans op de 1-0, maar schoot deze helaas naast. Een halve minuut later was het dezelfde Sam die doorbrak en ditmaal wel raak schoot: 1-0. Zeeburgia was duidelijk wakker geschut en liet zien over een goede ploeg te beschikken. Ze trokken vol in de aanval, waar wij angstig naar achteren liepen. Ook fysiek lieten de buren zich gelden, en het was wachten op een tegendoelpunt en dat hebben we geweten. Eerste miste een omhaal net ons doel, vervolgens schoten ze de bal op de lat, en kort daarna werd van afstand de bal in de kruising gepoeierd: 1-1. Zeeburgia ging door en wij waren helemaal de kluts kwijt. De 1-2 was een afstandsschot dat vrij ongelukkig erin ging, de 1-3 was identiek aan de 1-1 en de 1-4 werd door de keeper (!!) gescoord die mee naar voren kwam. Ondertussen raakte Zeeburgia nog een paar keer het houtwerk en moest Giel een paar ballen tegenhouden. Zeeburgia liet zich niet alleen voetballend gelden, ook fysiek moesten een aantal jongens van ons het ontgelden, waaronder Toon en Casper, waarbij Casper uiteindelijk te geblesseerd was om door te voetballen.

In de rust een peptalk voor de aangeslagen spelers. Want op de eerste paar minuten na hebben we in de eerste helft niks anders gedaan dan Zeeburgia de baas over ons laten zijn. In de rust hebben we afgesproken dat we met meer lef en strijd gingen voetballen. Dit lukte aardig, want het derde kwart was de beste kwart van onze kant. Nog steeds was Zeeburgia beter, maar we boden meer weerstand, wonnen meer duels en kregen minder kansen tegen. Helaas scoorde Zeeburgia na een ongelukkig moment bij ons de 1-5. Kort daarna tikte Sam een hoge bal uit de kruising. Toon kreeg een goede kans maar werd door Zeeburgia keeper getorperdeerd en raakte dusdanig geblesseerd dat ook hij niet door kon. Het vierde kwart begon hoopvol maar eindigde uiteindelijk zoals de eerst helft. Zeeburgia was heer en meester, liet zich fysiek gelden en schoot wederom een paar ballen op het houtwerk maar liep uiteindelijk mede door ons eigen onoplettendheid uit naar 1-8. Deden we dan helemaal niks terug? Zeker wel. Benjamin zag in de laatste minuten een bal voorlangs gaan en Liam kreeg na een pass van Benjamin een goede kans maar schoof deze naast.

Al met al een pijnlijke nederlaag tegen een veel beter team. Zonde, zeker aangezien wij veel beter kunnen, maar dan moeten we in dit soort wedstrijden laten zien dat we naast goed voetballen, ook strijd kunnen leveren. Voldoende werk aan de winkel voor de volgende trainingen. Eerst het paastoernooi, waar we oude bekenden onze eigen JO9-2 en Real Sranang JO9-2 tegenkomen, en daarna de uitwedstrijd tegen Ouderkerk JO9-2 op 15 april om 09.00 uur. Tot dan!

Thomas

PS: Hulde aan Vincent voor het leiden van deze niet heel gezellige en sportieve wedstrijd. Van het in toom houden van de Zeeburgia spelers en ouders tot aan het veterstrikken van de spelers, niks was teveel voor hem😉.