Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO 9-3 eindigt het seizoen met spektakelstuk

22 mei 2023 6:00

Zaterdag 20 mei en de helden van de jo9-3 mochten voor de laatste keer dit seizoen in de competitie aantreden, tegenstander is AFC jo9-8. In de tweede fase wonnen we op spectaculaire wijze met 5-6 van AFC jo9-9, na bij rust 5-3 achter te hebben gestaan. Net als een week eerder waren we niet compleet, toen misten we Giel, vandaag was Casper afwezig i.v.m. een weekendje weg. Goed nieuws was wel dat onze Jon 'Beton' weer volledig fit was. En dat hebben ze bij AFC geweten....

Om 08.30 uur trapte scheidsrechter Vincent af en de eerste kans was gelijk voor ons. Helaas had Jon het vizier nog niet op scherp staan. AFC had een goede warming up achter de rug en trokken de lijn door naar de wedstrijd. Kort na de kans van Jon kregen zij namelijk een kans en deze werd koelbloedig benut door de goede AFC speler: 0-1. Kort daarna was het dezelfde, overigens prima speler, die de bal van afstand achter Giel schoot: 0-2. Dit was het moment voor TOS om een tandje bij te schakelen en ondanks dat AFC het betere van het spel had kregen wij de betere kansen. Helaas had Jon pech in de afronding en zag diverse inzetten naast, tegen de keeper of op de paal gaan, waarbij met name de solo een doelpunt verdiende. We hadden echt pech, want ook inzetten van Toon en Sam gingen er helaas niet in. Enigzins ongelukkig, en tegen de verhouding in, viel de 0-3 nadat een cornerbal van dichtbij werd binnengetikt: 0-3. Toen kwam het moment van TOS om echt vol gas te gaan. Eerst schoot Sam de bal op de paal, maar kwamen de doelpunten, en hoe! Eerst gaf Liam de bal perfect mee aan Jon die met een mooie voetbeweging de keeper kansloos liet: 1-3. Dat het vele uren op passen en trappen zijn vruchten afworp was niet alleen zichtbaar bij de 1-3, maar ook de goal daarna toen Toon, na een uitbal, de bal in het veld dribbelde en met een smerige buitenkant voet de bal achter de verdediging legde. Met zijn chocoladebeen schoot Jon de bal in het doel 2-3. Waren we voor rust klaar met scoren? Het antwoord was nee, want Sam waagde van afstand wederom een poging en ditmaal ging de bal via de binnenkant van de paal binnen. En dus gingen de comeback kids  de rust in met een 3-3 gelijke stand.

Na rust twee ploegen die vol voor de overwinning gingen. Achterin bouwden we met Liam, Benjamin en Izzy goed op en bleven we goede kansen creeren. Pech en een magnetische aantrekkingskracht met de paal zorgden ervoor dat we niet scoorden. Benjamin zag een afstandsschot geblokt worden en Toon zag een inzet gepakt worden door de keeper en op de paal gaan. Een ongelukkig moment in de achterhoede zorgde voor de 3-4, toen de bal precies tussen Sam en Benjamin viel. In het laatste kwart werd alles op alles gezet om minimaal gelijk te spelen. Na een corner van Toon kwam de bal in de kluts voor de voeten van Jon en daarna van Liam, maar beiden scoorden niet. Driemaal is scheepsrecht want toen de bal bij Benjamin kwam wist hij wel raad en schoot hij de 4-4 binnen. In de laatste minuten gingen we vol op de aanval met drie spitsen, maar helaas gingen inzetten van Toon en Benjamin over. Aan de andere kant moest Sam een paar keer handelend optreden en deed dit met verve. Al met al 4-4, al dachten de spelers van AFC anders en dachten zij dat ze met 4-5 hadden gewonnen. Het telraam uit Amsterdam-Zuid maakte onnodig overuren, maar gezien het verloop van de wedstrijd was het wel terecht dat zij het gelijkspel vierden als een overwinning.

Het seizoen is afgelopen en helaas is niet gelukt om het seizoen af te sluiten zoals we begonnen, met een overwinning. Maar net als vaker dit seizoen hebben we het publiek getrakteerd op een heerlijk potje voetbal. Komende periode wat meer tijd voor andere activiteiten dan voetbal met o.a. de avondvierdaagse in aantocht. Op woensdag trainen we door en daarnaast staan er nog een aantal toernooien op het programma. De voorbereidingen voor het jaarboek worden getroffen, we gaan er een leuk einde van het seizoen van maken.

Aan alle lezers, bedankt voor het lezen van de verslagen en alvast een fijne zomer toegewenst!