Facebook Toestaan Niet toestaan

TOS-Actief zondag 1 doet goede zaken in strijd om promotie

24 april 2024 21:00

TOS-Actief zondag 1 kon in een doordeweekse inhaalwedstrijd op dinsdag 23 april een grote slag slaan in de strijd om promotie naar de 3e klasse zondag, maar hiervoor moest het wel de nummer 6 uit de 4e klasse C weten te verslaan, het eerste elftal van sportvereniging BSM uit Bennebroek.

Update zondag 28 april: DSS - TOG is 0 - 0 geworden, TOS zondag 1 heeft alles nu in eigen hand.

De wedstrijd begon attractief van beide kanten met een hoge intensiteit. TOS-Actief was dominant en probeerde met snel combinatiespel door de stugge verdediging van BSM te komen. Na een foutje achterin bij TOS was de eerste kans van de wedstrijd voor de bezoekers. De rechtsbuiten van BSM werd vrijgespeeld op zo’n 15 meter van de goal, maar hij zag zijn inzet voor het doel van Daniel langsgaan. Na dit moment nam TOS-Actief weer de controle over de wedstrijd en was het een aantal keer gevaarlijk via de indraaiende corners van Gianfranco en een steekpass van dezelfde speler op spits Ronan. Alleen kon hij op zijn beurt geen ploeggenoot vinden, maar trof hij de keeper van BSM.

Waar TOS het grotendeel van de eerste helft het balbezit had, loerde de tegenstander continu op een foutje achterin bij de thuisploeg om er vervolgens razendsnel uit te komen. Zo’n moment kwam voor BSM na een klein halfuur spelen, toen de ingevallen nummer 17 oog in oog kwam met de keeper van TOS-Actief. Hij passeerde Daniel maar wist de bal niet in het doel te schuiven. In het laatste kwartier drong TOS nog meer aan en kwam het twee keer dicht bij de openingstreffer van de wedstrijd. Zo kon spits Ronan de voorzet van Ruairí met de punt van de schoen wel verlengen, maar niet tussen de palen krijgen. Het slotakkoord van de eerste helft kwam van de voet van Ross. Die haalde van ongeveer 25 meter verwoestend hard uit, maar zag zijn schot ongelukkig op de lat terechtkomen. Hierdoor gingen beide teams de kleedkamer in met een 0-0 tussenstand, waar de thuisploeg wel degelijk recht had op meer.

Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten en kende opnieuw Alberto als doelpuntenmaker. Waar de corners in de eerste helft al veel gevaar met zich meebrachten, werd dit uiteindelijk beloond in de tweede helft

De tweede helft was een eenzijdige wedstrijd waarin TOS-Actief zeer dominant was en al snel de wedstrijd in zijn voordeel kon beslissen. Waar de toeschouwers nog maar net hun plekje langs de lijn gevonden hadden, schoot aanvoerder Alberto de ploeg van Robert Macdonald op een terechte 1-0 voorsprong. Alberto kon zo’n 2 minuten na rust uithalen binnen de zestien meter en hier had de keeper van BSM geen passend antwoord. Ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten en kende opnieuw Alberto als doelpuntenmaker. Waar de corners in de eerste helft al veel gevaar met zich meebrachten, werd dit uiteindelijk beloond in de tweede helft. Zo stonden de mannen na een uur spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong. Het laatste half uur kon BSM het tempo niet meer bijhouden en kende TOS weinig tot geen slordigheden aan de bal. TOS-Actief vergat in de slotfase zichzelf te belonen door nog 1 of 2 extra goals te maken, maar dat maakte de vreugde niet minder!

TOS-Actief zondag 1 won overtuigend van BSM en stijgt op de ranglijst naar plek 2, staat bovenaan in de tweede periode en is al 9 wedstrijden op rij ongeslagen! Er volgen belangrijke weken voor onze zondag 1, want op 12 mei treden ze aan tegen de koploper (DSS) en op maandag 20 mei volgt een belangrijke burenkraker tegen de nummer drie op de ranglijst (TOG). Blijf de mannen aanmoedigen in de slotfase van de competitie en wellicht volgt er iets moois voor TOS-Actief zondag 1!