Datum

11 september 2016 9:30

Accommodatie

Onbekend

Na de soevereine bekeroverwinning op Zeeburgia van vorige week (2-0) heeft de Zondag 3 ook de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Een opleving van 10 minuten was uiteindelijk genoeg voor de volle mep, al ging het niet geheel vanzelf. FIT werd uiteindelijk wél verslagen: 4-3.

Het ging in de aanloop naar deze wedstrijd eigenlijk maar over één ding. Al weken lang werd er naar “uitgekeken”, over gepraat en voorbereidingen tegen getroffen. En datgene was natuurlijk de waanzinnig vroege aanvangstijd van half tien. Tel daarbij het door Mike ingevoerde beleid van vijf kwartier van tevoren verzamelen en uw schrijver komt tot de conclusie dat hij eerder zijn bed uit moest dan normaal gesproken doordeweeks voor zijn werk. Kwart voor acht dus in vol ornaat bij de kantine van FIT, als dat maar goed gaat!

Met 2,5 kilo bananen in de tas, betrad uw schrijver de kantine van FIT, of beter gezegd, het bouwval dat de kantine van FIT moest voorstellen. Vorig seizoen waren deze werkzaamheden ook al gaande, maar blijkbaar had de aannemer zich tot nu toe alleen maar beziggehouden met het sloopgedeelte van de verbouwing. De andere spelers kwamen ook, in verschillende staten van beschonkenheid, binnendruppelen. Met name Mike maakte in absolute topvorm zijn entree na een geslaagde housewarming.

Met de onverwachte conclusie dat vrijwel iedereen op tijd op de club was, kon het team zich op de wedstrijd gaan concentreren. Met het slaapzand in de oogjes, sloften de spelers de wei in en werden de spieren opgewarmd. Nadat Mike ook even de kater van zichzelf had afgespeeld, maakte hij de opstelling bekend en konden de wedstrijd beginnen.

Het slaapzand leek bij het begin van de wedstrijd nog niet helemaal verwijderd, want binnen twee minuten keek TOS al tegen een achterstand aan. Vanaf de linkerkant van FIT werd de bal hard voorgegeven en van dichtbij liep de spits de bal tegen de touwen. Zo stond TOS al snel met 1-0 achter en dreigde er een debacle. Maar TOS herstelde zich en kreeg gaandeweg wat meer controle over de wedstrijd. Met name in de ruimte achter de FIT-verdediging lagen mogelijkheden die stonden de wachten om benut te worden. Na een half uurtje spelen sloeg de Zondag 3 een aantal keren achter elkaar keihard toe. Eerst wist Rens een vrije trap schitterend in te schieten en niet veel later scoorde Tos uit een rebound de Zondag 3 op voorsprong. Daarmee was de koek nog niet op, want een paar minuten later schoot Rens opnieuw raak en gingen de spelers met een grote lach de rust in.

In de rust waarschuwde Mike het team al dat FIT waarschijnlijk er vol op zou knallen en niets bleek minder waar. Na een goede individuele actie van de rechtshalf van FIT werd het 2-3 en toen de rechtsbuiten erg gretig naar de grond ging na een keurige tackle van een prima spelende Tobias, stond het weer gelijk. Beide teams moesten vol voor de bal knokken en dat leidde tot een stevige slag op het middenveld, waarbij de nodige stevige duels moesten worden uitgevochten. Een klein kwartier voor het einde, na een goede actie van Jaap en Ties over de rechterkant, kwam de bal bij Erik terecht en met een lage schuiver schoot hij de 3-4 tegen de touwen. FIT begon aan een slotoffensief en hoewel de verdediging boog, barstte het niet en kreeg de Zondag 3 nog kansen een vijfde goal te maken. Dat gebeurde niet, maar gelukkig hield TOS de voorsprong vast en werd er opnieuw gewonnen. Toen de spelers het veld afliepen, wees de klok net kwart over 11 aan en mocht er bedacht worden wat er met het restant van deze zondag gedaan moest worden.

Volgende week gewoon weer lekker om half twee!