Zondag 3 opent seizoen met regelmatige overwinning

Datum

4 september 2016 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na twee onderlinge oefenwedstrijden kon afgelopen zondag het échte werk beginnen voor de zondag 3. Met een aantal nieuwelingen in de gelederen gaat de zondag 3 ook dit jaar weer voor een mooi seizoen. In de seizoensouverture werd in ieder geval een goed resultaat geboekt. Zeeburgia 5 werd in de beker met 2-0 verslagen.

Met maar liefst 17 spelers aanwezig was het voor nieuwbakken trainer Mike een flinke puzzel met een goede opstelling te komen. Nieuwelingen Floriaan en Ties werd direct in de basis gezet en verder vertoonde de opstelling veel gelijkenissen met de laatste wedstrijd van vorig seizoen, de 1-1 tegen TABA.

En net als toen begon de wedstrijd voortvarend. De bal ging rustig van voet naar voet en er werd in de openingsfase zeer geduldig gevoetbald en het nodige gevaar gesticht. Goed aanvallend werk van onder andere Ties en Floriaan brachten Guido tot twee keer toe in stelling, maar helaas leverde dat geen doelpunt op. Ook een goed ingekopte corner van Jim werd door de Zeeburgia-keeper gepakt. Uiteindelijk werd het veldoverwicht toch in een doelpunt uitgedrukt. Via Guido en Tos kwam de bal voor de voeten van Fabian en die wist treffend af te drukken. Tegen het einde van de eerste helft kwam er wat meer vermoeidheid in het spel, maar wist TOS de voorsprong naar de rust te tillen.

Na de rust werden Willem, Niels, Pieter, Rens, Matthijs en Tobias de wei ingestuurd en dat vroeg wat aanpassingsvermogen van het team in het begin van de tweede helft. Het rondspelen van de bal ging wat moeizamer en de organisatie achterin en op het middenveld had even wat tijd nodig om weer goed te staan. Toen de Zeeburgia-spits aan de buitenspelval ontsnapte, kreeg de zondag 3 het even benauwd, maar de bal werd naast geschoten. En toen Mike redding moest brengen op een hachelijke situatie voor de goal, moest TOS weer even een tandje bijschakelen.

Gaandeweg werd de Zondag 3 weer sterker en wisten de spelers elkaar weer beter te vinden. Na een aantal goede aanvallen wist Matthijs vlak voor tijd van afstand de 2-0 in te schieten. TOS kwam daarna niet meer in de problemen en sloot zo de wedstrijd af met een clean sheet.

Volgende week mag het team de wekker vroeg gaan zitten, dan mag TOS om half tien (!) aan gaan treden tegen het tweede van FIT.