Zondag 3 verliest wedstrijd met twee gezichten

Datum

4 december 2016 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na een aantal weken van niet spelen en gecensureerde wedstrijdverslagen, eindelijk weer eens een verslag van een wedstrijd van de Zondag 3. Helaas voor het team ging deze wedstrijd, net als de voorgaande twee competitiewedstrijden, verloren. De flinke schade die voor de rust werd opgelopen kon maar gedeeltelijk teniet worden gedaan in het tweede bedrijf: 4-2.

Winter is coming. Anders kon niet worden geconcludeerd bij het betreden van het voor de helft bevroren hoofdveld van Fortius. Na een zeer noodzakelijke warming-up en het uittesten van de bevroren rechterflank, kon de focus op de wedstrijd. Helaas voor TOS was deze focus in de eerste helft nog in de kleedkamer blijven liggen, want in het eerste bedrijf werd TOS aan alle kanten voorbij gelopen. Nadat Stefan de bal wat ongelukkig tegen de hand kreeg, pakte Fortius vanaf de stip de voorsprong. Daarna ging het snel. TOS kreeg de bal maar niet bij de voorwaartsen, was onzuiver in de passing en de behendige aanval van Fortius wist daar vol van te profiteren. Dat TOS met een 4-0 achterstand de kleedkamer inging, was helaas werkelijk niets op af te dingen.

In de tweede helft gooide TOS de schroom van zich af. Er werd druk gezet op de verdediging, de fysieke duels werden aangegaan en de passing ging een stuk soepeler. Opeens kreeg TOS de geest en werd er weer goed gevoetbald. Met name Rens was op links een plaag voor zijn tegenstanders en zorgde met een aantal goede dribbels voor het nodige gevaar. Fabian en Tos konden helaas niet succesvol afdrukken.

Uiteindelijk kreeg TOS na een klein kwartier loon naar werken. Na een goede aanval over rechts wist de bal via Guido, Niels en Ties bij Rens terecht te komen. Die had even ruzie met de bal maar wist deze toch in het doel te schieten. Na deze goal kreeg TOS wat nieuwe moed en ging het verder op zoek naar een meer goals. Er werd op het middenveld flink geploeterd en van tijd tot tijd geschoffeld, maar TOS wist de slag op het middenveld te winnen. De verdediging stond soeverein en Mike maakte een geweldige redding op een dito geweldige inzet.

De passing bleef goed en de gevaarlijkste man Rens werd veel aan het werk gezet aan de linkerkant en dat ging gepaard met het nodige fysieke geweld. Na twee (onsuccesvolle) vrije trappen van net buiten de zestien ging Rens, nadat doorjagen van Niels, neer in de zestien en werd er een pingel verdiend. Niels legde aan en schoot de bal op voor hem karakteristieke wijze in het netje.

Verder dan dat kwam het helaas niet voor TOS en werd het groen-witte veld toch verlaten met een opgeheven hoofd. Een van de slechtste 45 minuten van het seizoen werd opgevolgd door een van de beste. Na deze wedstrijd met twee gezichten bleef helaas tóch ook een beetje het gevoel hangen dat TOS hier met drie punten huiswaarts had kunnen gaan. Een hard gelag, maar een wijze les voor de volgende keer. En aangezien die volgende keer tegen Ankaraspor is, zal het fysieke spel meer dan ooit nodig zijn…