Datum

12 maart 2017 12:00

Accommodatie

Onbekend

De Zondag 3 heeft zich afgelopen zondag weer eens van zijn beste en meest doortastende kant laten zien. Een zeer fysieke tegenstander, een warrige scheidsrechter en drie keer een achterstand waren niet genoeg om TOS klein te krijgen. De topper tegen de koploper TOG werd met 3-5 gewonnen en zodoende verkleint TOS de achterstand op TOG tot één punt. Zo behaalt de Zondag 3 twee belangrijke overwinningen in één week tijd, nadat het team dinsdagavond massaal aanwezig was om ons maatje Willem van Schiphol op te halen.

Er kan zo onderhand van een heus Ardennen-effect gesproken worden. Sinds het team naar de zuidelijk gelegen heuvels van België is geweest, ging FIT, Real Sranang, CTO, en WV-HEDW, met indrukwekkende doelcijfers toe: 18-4. Voeg daar nog aan toe dat het tevens gepaard gaat met zeer goed en verzorgd spel en u kan wel bedenken dat het vertrouwen voor aanvang van deze wedstrijd groot was binnen de ploeg. Maar met de tamelijk kansloze 2-6 nederlaag in de vorige wedstrijd in het achterhoofd, alle reden tot oplettendheid.

Het technisch hart had weer een flinke kluif aan het fabriceren van een goede opstelling. Met Wouter, Guido, Rens, Willem, Laurens, Maarten en Ties in de lappenmand werd het bij elkaar schrapen van 11 fitte spelers een flinke klus. Jim wist na een goede maand blessure en wintersport wel weer zijn opwachting te maken dus dat gaf weer wat mogelijkheden. Met een sterk bezet middenveld begon TOS aan de lastige opgave. Na een beginfase, waarin TOS de bal rustig rond liet gaan, kwam TOG vrijwel uit het niets op 1-0. Een lange bal van achteruit kwam voor de voeten van de TOG-middenvelder, die zijn spits een niet te missen kans bood.

Een beetje geschrokken, maar gesterkt door het spel, ging TOS op zoek naar de gelijkmaker. Na een aantal vermeende overtredingen op met name Matthijs C., waar de TOG-verdediging zijn handen vol aan had, kreeg TOS een vrije trap op de rand van de zestien, aan de linkerkant. Nadat de scheidsrechter zijn humeur nog even met alle spelers gedeeld had, kreeg Erik de vrije trap bij de volledig vrijstaande Tobias, die de gelijkmaker aantekende. Hierna raakte de wedstrijd in een soort patstelling. TOG liet de bal aan de Zondag 3, terwijl zij met lange ballen op de bonkige spits probeerde gevaar te stichten. In de tussentijd bleven vooral Erik en Matthijs C. veel vrienden maken op de helft van TOG, waarin er door de tegenstander het fysieke geweld niet werd geschuwd, zonder dat dat voor TOS veel opleverde. Vlak voor rust werd een van de lange ballen van TOG niet goed verwerkt door de TOS-verdediging en was het de spits die er als de kippen bij was dat af te straffen. Een goal van Sam werd afgekeurd en zodoende ging TOS met 2-1 achterstand de rust in.

Na rust werd de draad weer opgepakt, kon Jim zijn rentree maken en ging TOS op zoek naar de gelijkmaker. De tegenstander zette wat meer druk om de opbouw van TOS de verstoren en vooral fysiek moest TOS aan de bak. Een fout van Pieter leidde bijna tot de 3-1, maar Mike bracht fraai redding. Na een kwartier in de tweede helft werd een van de vele overtredingen gemaakt op Fabian opnieuw niet bestraft, waarna de aanvaller verhaal ging halen bij de scheidsrechter. Deze was daar niet van gediend en stuurde Fabian het veld uit voor vijf minuten. Dit zou, met terugwerkende kracht, een cruciaal moment in de wedstrijd blijken.

Niet veel later kreeg Fabian zijn revanche. De vrije trap van Matthijs D. viel achter de TOG-defensie, de keeper greep niet goed in en de rebound van Fabian hobbelde tergend langzaam in het netje. Zo kreeg TOS loon naar werken, maar luttele minuten na de gelijkmaker ging het weer mis. Bij een zoveelste lange bal van TOG kreeg Jim de bal ongelukkig tegen de hand en wees de scheidsrechter naar de stip. De bonkige TOG-spits schoot de penalty onberispelijk in en de Zondag 3 kon weer opnieuw beginnen.

Maar daar waar TOS normaal gesproken door zoveel tegenslag zou zijn geknakt, maar de Zondag 3 richtte zich juist op. Na goed doorjagen van Matthijs C. wist een TOG-verdediger er maar ternauwernood  te voorkomen dat Fabian Erik vrij voor de keeper kon zetten. Echter, de corner die volgde, werd door Erik perfect bij de tweede paal gelegd en door Fabian ingekopt. Zo werd de stand opnieuw gelijk getrokken en kon TOS hopen op meer.

Die hoop bleek volkomen gegrond, want uit een nieuwe corner, nu vanaf links, was het opnieuw Erik, die opnieuw de bal bij de tweede paal legde en OPNIEUW Fabian die de bal in het doel kopte. Zo waren het de corners die de ban braken voor de Zondag 3. De achilleshiel van het team, waar zoveel tegendoelpunten uit voortkwamen, waren nu eindelijk een keertje belangrijk op het moment dat het écht moest.

De slotfase van de wedstrijd was, zoals je zou verwachten, een tamelijk chaotische aangelegenheid, met als hoogtepunt de valpartij van het peloton het strafschopgebied van TOS, waar zeker zeven spelers samen tussen de madeliefjes belandden. Gelukkig wist Mike het gevaar onschadelijk te maken. Uiteindelijk wist TOS toch de wedstrijd te beslissen. Nadat Stefan (!) en Niels (!) eerst nog met zijn tweeën, helaas zonder eindproduct, de hele verdediging van TOG even zoek tikten, was het Matthijs C. die op aangeven van Erik een puike wedstrijd bekroonde met een doelpunt.

Zo weet TOS een belangrijke wedstrijd op soevereine wijze over de streep te trekken en zich niets aan te trekken van de tegenstander, de scheidsrechter of eventuele tegenslagen. Het spel was opnieuw goed, er werd veel gestreden en de kansen werden goed benut. Met deze overwinning maakt de Zondag 3 opnieuw een sprongetje op de ranglijst en weet vindt het zich terug slechts één punt achter de koploper. En met de huidige vorm, het goede spel en een betrekkelijk makkelijker programma, zou het zomaar kunnen zijn dat het in december zo grijs lijkend seizoen zowaar een flinke hoeveelheid glans zou kunnen krijgen!