Datum

26 maart 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Een  fysiek zware, rommelige, chaotische en dikwijls heetgebakerde wedstrijd heeft er uiteindelijk wel voor kunnen zorgen dat de Zondag 3 als koploper de nieuwe week ingaat. Concurrent Fortius verloor met 2-1 van Taba en de Zondag 3 liet tegen Overamstel geen steken vallen. Aan het eind van de rit won TOS met 3-5, al ging dat allesbehalve vanzelf.

Zomertijd is begonnen en dat is traditioneel een zwaar moment voor het team. Dat betekent meestal een uurtje minder slaap, zonder dat dat uurtje ergens wordt ingehaald. Tel daarbij op dat er om half twaalf moest worden afgetrapt en u kan wel een beetje raden wat voor tafrelen er rond de kantine plaatsvonden. Snel de kleertjes aan en de wei in dus. Met 12 man (en 2 halve) aan de aftrap kon de wedstrijd tegen de hekkensluiter gaan beginnen.  Dat deze hekkensluiter 3 van de 8 punten aan de Zondag 3 te danken hebben, maakt het dat er veel scherpte nodig zal zijn. Tevens zag het team welke scheidsrechter het spel zou leiden en we wisten wat ons te wachten stond.

TOS opende rommelig. Mike was veelvuldig aan de bal en ook de twee centrale verdedigers (Jim en Pieter) konden de lederen knikker regelmatig aan hun voeten terugvinden, maar daar bleef het geregeld bij. Het middenveld kwam nauwelijks aan de bal en daardoor konden ook de aanvallers niet worden bereikt. De tegenstander zette vroeg en stevig druk en werd daarbij geholpen door een warrige scheidsrechter, die regelmatig corners, vrije trappen en ingooien cadeau gaf. Tot overmaat van ramp kwam Overamstel na een fout in de opbouw op 1-0. Mike maakte aanvankelijk een goede redding, maar de rebound werd over Mike heen gespeeld.

Voor TOS was dit een wake-up call, het lag namelijk in de lijn van het spelbeeld dat Overamstel op voorsprong kwam. Niet veel later wist TOS echter, na goed drukzetten van de aanvallers, de stand gelijk te trekken, Fabian schoot de bal hard en hoog in het dak van het doel: 1-1. Bijna stelde Erik Guido in staat TOS op voorsprong te schieten, maar de linksback stuitte op de keeper. Niet veel later werd het alsnog 1-2. Fabian wist, net als tegen Zeeburgia vorige week, een vrije trap op de rand van de zestien wederom keurig binnen te schieten.

Tussendoor wist Mike de heldenrol op te pakken door een penalty, die ontstond na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen Jim en de Overamstel-spits, overtuigend te keren. De rebound werd over gekopt en Mike was de held. Helaas had Mike niet het antwoord op een inzet van een van de Overamstel-middenvelders en gingen beide teams met 2-2 rusten. Maar niet voordat de scheidsrechter, die zich toch zeker 10 minuten niet had laten gelden, een flinke stempel op de wedstrijd drukte. Als eerst kreeg Pieter een gele kaart nadat hij de bal speelde en een kleine vijf minuten later sloegen bij de Overamstel-keeper de stoppen volledig door toen Fabian een overtreding op hem maakte. Fabian was gelukkig helder genoeg om niet terug te slaan en dus kon de keeper, die volledig zwart voor zijn ogen zag, voortijdig naar de kant. Er werden door Overamstel nog een aantal kaarten aangevraagd, maar de scheidsrechter gaf daar, voor de verandering, eens geen gehoor aan.

In de tweede helft moest het anders. De Zondag 3 zag dat er nog één helft met een man meer gespeeld ging worden en daar moest van worden geprofiteerd. Het team werd wat door elkaar gehusseld en TOS ging weer wat meer het vertrouwde spel spelen. En dat betaalde zich al snel uit. Tos stuurde met een mooie pass Pieter weg en die bleef een-op-een met de keeper erg koeltjes: 2-3. Echter bleef het, met een fysieke tegenstander, lastig voor TOS om de grip op wedstrijden te houden en hoewel de verdediging veel ballen wist weg te werken, wist Overamstel toch gelijk te maken. De aanvoerder van het team maakte, naar het leek in buitenspelpositie, de gelijkmaker. Een flinke domper en zolang de tegenstander de beuk erin bleef gooien en de scheidsrechter onlogisch bleef fluiten, was een goede afloop nog niet zeker. Helemaal niet toen Pieter navraag deed over de resterende speeltijd (“31 minuten”) terwijl hij tien minuten daarvoor nog het antwoord “30 minuten” had gekregen.

Maar gelukkig, daar waar Odenhoven sr. (Mike) in de eerste helft de hoofdrol op wist te eisen, was het Odenhoven jr., Jim, die uit een corner de bal via binnenkant knie en de paal TOS weer op voorsprong zette. Net als Sandor destijds tegen Taba, was het nu Jim met een zeldzaam maar oh zo belangrijk doelpunt.

En uiteindelijk kon het derde familielid dan ook niet achterblijven. Niels stuurde Fabian diep, Fabian trok de bal terug en het was Niels die de bal in de korte hoek raak schoot. Een mooi moment voor het technisch hart, aangezien dit exact was waar al maanden op getraind wordt. Het verzet van Overamstel werd hiermee gebroken en kort daarna blies de scheidsrechter af.

Een vreemde wedstrijd kwam zo ten einde en TOS behield zijn winning streak, die werd uitgebreid tot zeven wedstrijden op rij. Hoewel het gewenste niveau lang niet altijd werd gehaald, werden de belangrijke punten wel gepakt. Iets waar het Nederlands Elftal en Ajax, om maar twee te noemen, minder bedreven in zijn…

Volgende week: Swift thuis. We zoeken nog een scheidsrechter, bij voorkeur géén met enige affiniteit met Overamstel.

Tot slot de beoordeling van de douche-connaisseurs: Mike was erg te spreken over de hoeveelheid vegetatie in de douches (5/5) en vanwege het hoge Tsjernobyl-gehalte van de douche was Wouter verbaasd dat hij geen zwijnen met lichtgevende geslachtsdelen tegen is gekomen. Jim kon de thematiek van de douches erg waarderen (Mogadishu) en Stefan vond de artistieke meerwaarde van het emmertje lacking. Al met al: -31 op de schaal van 1 tot 10.