Datum

2 april 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na een zeer matige opkomst op training, vroegen velen zich af of het de nieuwe koploper niet gelijk al naar het hoofd was gestegen. Na een bevochte overwinning op Overamstel was het idee van een platte wagen in het hoofd van de meesten blijven hangen en de tempratuur op deze zondagmorgen maakte het Zwitserleven gevoel compleet. Het team wat zowaar een vreemdelingen legioen leek te zijn geworden werd er dan ook door de coach in de kleedkamer herhaaldelijk op gewezen dat de tegenstander niet onderschat mag worden. Toen iedereen ervan doordrongen was dat Swift thuis geen ´de Graafschapje´ mocht worden kon de wedstrijd beginnen.

De zondag 3 liet zien dat het de boodschap had begrepen en domineerde het spel in de beginfase volledig. Het balletje ging geweldig lekker rond, zo lekker zelfs dat Garri Kasparov er van onder de indruk zou zijn geweest. Het moet gezegd worden, dat het hier er erg bij hielp dat Jorn en Cico zich onder de TOS gelederen bevonden. De statistiek heeft uitgewezen dat in de eerste helft Swift een schamele 0.3 procent van het balbezit heeft gehad. Dit dominante spel wierp al snel zijn vruchten af. Na een fout van de verdediging van Swift was er de altijd scherpe Matthijs C die hem koeltjes tussen de palen schoof, 1-0. Het spel ging verder en vele doordachte combinaties volgden elkaar in een rap tempo op. Het was Pieter die de keeper voor de tweede keer in het net liet vissen nadat hij van ver de bal met een zeer goed uitgevoerde droge knal in de rechterbovenhoek plaatste. Dat er ergens op ander veld in Amsterdam een minder belangrijke wedstrijd werd gespeeld had in ieder geval geen invloed op Pieter die weer helemaal de oude was.  2-0. Het derde doelpunt is aan Enrique toegeschreven na een opvallende combinatie op links met onze aanvallende vleugelverdediger Ties Booisma schoof hij hem er lekker in, 3-0. Het lijkt erop dat dit verslag een aaneenschakeling van doelpunten begint te worden, maar dat is dan ook het gevoel wat de zondag 3 wist over te brengen aan de tegenstander en het publiek.

Het was Floriaan Vroom die uiting gaf aan dit gevoel van zelfvertrouwen binnen het team ‘O wordt het zo’n wedstrijd!’ schalde het na een goeie minuut of 17 over het veld. En ja hoor, het werd zo’n wedstrijd. Al vrij snel kwam er een lage voorzet van links die ‘Huntelaaresque’ werd binnen getikt door de 17-jarige Zeno Prast. Zeno liet blijken dat hij niet onder de indruk was van de leeftijd van de tegenstander en hield zich kranig gedurende de hele wedstrijd. Dat onze belofte dit ook bekroonde met een doelpunt, betekend dat er wellicht nog veel mooie dingen in het verschiet liggen voor deze speler die aan het begin van zijn carrière staat. De laatste drie doelpunten mogen toegewezen worden aan de Matthijssen van de zondag 3. Het was Matthijs D. die voor de rust het net van de tegenstander wist te vinden en het team kon met een 5-0 voorsprong even pauze nemen.

De zondag 3 kwam wat minder spectaculair uit de kleedkamer dan bij de eerste helft en wist niet het spel voorafgaande spel te hervatten. Moeilijk werd het niet, maar er sloop wat gebrek aan concentratie in het team. Bij de zoveelste gemiste kans, kreeg Swift kort het idee om een tegenoffensief te starten en probeerde met lange ballen onze verdediging te verrassen. Dit werd echter snel de kop ingedrukt door nog een doelpunt van Matthijs D. Toen daarop volgende Matthijs C. ook nog het net wist te vinden en het animo steeds lager werd besloot de scheids een verzoek van Swift te honoreren. Swift deed tijdens de rust namelijk al een beroep op ons geweten om deze carnage wat vroeger af te blazen, zij hadden wat problemen met het opstellen van genoeg man. Iedereen was hier wel voor te paaien en dus mocht de scheidsrechter een einstand van 7-0 noteren.

Tot slot nog even een hulde voor deze scheidsrechter. Na het debacle van vorige week was het aan Tzachi de taak om het ambacht met de fluit weer in zijn eer te herstellen. Een weinig spannende wedstrijd gefaciliteerd door ons aller zondag 3 was daarvoor de perfecte aangelegenheid en Tzach heeft de wedstrijd in mooie banen geleid. Dit was een verslag van de interim correspondent, het team mag zich gaan voorbereiden op volgende week. Het is belangrijk dat het team van wedstrijd naar wedstrijd gaat leven en zich gaat focussen op het duel met JOS.