Zondag 3 bekert door na heroïsche slijtageslag

Datum

18 december 2016 15:00

Accommodatie

Onbekend

Een zeer moeizame eerste helft, een tegengoal vlak na rust, een, op z’n zachtst gezegd, warrig fluitende scheidsrechter en een tegenstander die een half uur lang alleen maar heeft lopen schoppen: Het mocht allemaal niet baten. Na een spannende wedstrijd en een zenuwslopende penaltyserie wist de Zondag 3 TABA uit de beker te knikkeren: Na de 2-2 eindstand wist TOS de strafschoppen met 2-4 te winnen.

Zondag 3 en bekerwedstrijden is altijd een bijzondere combinatie geweest. Dit is per slot van rekening het team dat een aantal jaren geleden de bekerfinale haalde en daarmee TOS-geschiedenis schreef. Een garantie voor succes is dit overigens niet: vorig jaar bijvoorbeeld werd er in de eerste knock-out ronde met maar liefst 7-0 van Real Sranang verloren. En aangezien de vorige wedstrijd tegen TABA ook met flinke cijfers verloren ging, was oplettendheid gevraagd.

Met 14 man, waaronder Sam en twee aangeslagen feestgangers, kon TOS aan de warming-up, die tot drie keer toe moest worden verplaatst, beginnen. Sommigen hadden nog een Ankaraspor-helft in de benen, anderen een flinke avond doorkantelen. Het kunstlicht ging alvast aan om de bekerentourage nog wat meer elan te geven en de wedstrijd kon beginnen.

Helaas voor TOS begon de eerste helft niet bepaald soepel. TABA zette flink druk, won op fysiek veel duels en bleek ook aan de bal zeer behendig. Afgezien van een aantal counters had TOS weinig in de melk te brokkelen en was het niet zo vreemd dat TABA halverwege de eerste helft ook op een 1-0 voorsprong kwam. Na een goede actie van de behendige linkshalf van TABA werd Mike in de korte hoek verrast en keek TOS tegen een logische achterstand aan. Het was te danken aan een goed georganiseerd verdedigend blok en de nodige arbeid op het middenveld.

Na de rust besloot TOS om de schroom wat van zich af te gooien, maar dat idee kon al snel de prullenbak in. Een ogenschijnlijk makkelijk gegeven strafschop na een overtreding van Wouter zorgde ervoor dat TOS enkele minuten na de thee tegen een 2-0 achterstand aankeek. Maar het duurde niet lang eer TOS zich op wist te richten en uit een goede combinatie tussen Tos, Fabian en Sam wist laatstgenoemde de anschlusstreffer  te maken. Na deze onverwachte meevaller van TOS gooide TABA het roer om. Voetballen werd meer en meer ingewisseld voor natrappen. Met name de spits van TABA toonde zich hier zeer bedreven in en wist in een tijdsbestek van tien minuten vier rode kaarten te verzamelen, ware het niet dat de scheidsrechter zijn kaarten was vergeten. De sfeer werd grimmiger, maar TOS ging juist meer karakter tonen.

Uit een makkelijk gegeven vrije trap kreeg TOS toch nog loon naar werken. De poging van Rens werd door de keeper niet goed verwerkt en hij stelde zo Sandor, met zijn eerste doelpunt sinds de D-tjes, in staat de gelijkmaker in te schieten. Wat volgde wat een zeer intense wedstrijd met beide teams die vol voor de overwinning gingen. Met name TABA was een aantal keren dichtbij, maar vond telkens Mike op zijn weg. Een scrimmage voor de goal van TABA bracht bijna Sandor’s decenniumtotaal op twee, maar het hoogtepunt van de slotfase was toch wel een kanonskogel van TABA die Mike op een afstand van vijf meter wist te pareren met een ongekende reflex. En zo ging de fluit naar de mond, de spelers uitgeput naar het gras en de wedstrijd naar penalty’s. Gezien de hoeveelheid kansen van TABA kon TOS zich daarin toch de morele winnaar voelen.

Het welbekende lijstje kwam tevoorschijn en al snel werden de vijf mannen bepaald die het moesten gaan doen. Niels begon en scoorde met zijn welbekende “penalty van het schele oog”. Het zelfverklaarde talentje van TABA schoot, net als in de officiële speeltijd, raak en zo stond het 1-1. Vervolgens mocht Fabian aanleggen, maar zijn penalty in de rechterhoek werd door de keeper gepareerd. Even sloeg de stemming in het TOS-kamp om, maar zoals al de hele middag/avond , stond Mike er op momenten dat het moest en wist ook hij de penalty te keren. De beurt was aan Ties en die schoot zijn penalty binnen: 2-1. Hierna was de beurt aan de TABA-speler die de hele tweede helft meer enkels had geraakt dan ballen en tot groot genoegen van iedereen schoot hij zijn penalty hoog over. Tobias was aan de beurt en hoewel de keeper de goede hoek koos, ging de bal tegen de touwen: 3-1. TABA benutte zijn vierde penalty en dus was het aan Erik de taak om TOS een ronde verder te schieten. Stoïcijns als altijd schoot Erik de bal in de hoek en was de comeback compleet. TOS naar de volgende ronde! Er werd in de schemering een klein feestje gevierd en met een grote lach op het gelaat gingen de TOS-spelers weer richting kleedkamer.

En zo verdwijnt TOS 3 in de KNVB-koker en vol spanning wordt uitgekeken naar de verre oorden waar de Zondag 3 zich op een gure woensdagavond mag gaan melden.