Bijzonder efficiënt Zondag 3 walst in tweede helft over SDZ heen

Datum

3 september 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na een lange en welverdiende zomerstop is de Zondag 3 afgelopen weekend weer begonnen aan een nieuw seizoen, waarin de prestaties van vorig jaar hopelijk opnieuw overtroffen kunnen worden. Een seizoen waarin, voor degenen die dat vergeten zijn, de titel pas in de laatste speelronde verspeeld werd en was er een weekend in de Ardennen voor nodig om te zorgen dat het team met de districtsbeker aan de haal ging. De nodige transfers werden binnengehaald, zowel vanuit de jeugd als van buitenaf, en met een selectie die, in tegenstelling tot een andere Amsterdamse voetbalclub, wél voor het begin van het seizoen op orde was, ging de Zondag 3 de eerste testcase van het seizoen aan. Ondanks een beperkte hoeveelheid trainingen en dus automatismen, wist de Zondag 3 de seizoensouverture tegen SDZ met zeer royale cijfers te winnen: 6-1.

Als de eerste minuut van TOS 3 – SDZ 4 van aflopen zondag een voorbode is van dingen die komen gaan, kunnen spelers en fans van de Zondag 3 hun geluk niet op komend seizoen. Na een rommelige situatie voor de goal van SDZ wist TOS bij de eerste de beste aanval direct een doelpunt te maken. Al moet er bij de term “maken” de nodige voetnoten geplaatst worden, aangezien doelpuntenmaker Sam eigenlijk alleen de bal tegen zich aangeschoten kreeg en dat was al genoeg om het eerste doelpunt van het seizoen binnen de minuut op het niet-bestaande scorebord te krijgen. Tevens een mooi moment voor Sam, aangezien hij zich zo in het rijtje Van Basten, Cruijff en Rijkaard wist te scharen, bij de spelers die scoorden tijdens hun debuut.

Nog nagenietend van deze meevaller, kon TOS wat meer achterover leunen en de bal aan SDZ laten. Ondanks veelvuldig balbezit van de tegenstander, waren zij niet echt in staat veel gevaar te creëren. Enkel corners leverden wat hachelijke situaties op, maar verder hield Mike zijn doel vrij eenvoudig schoon.

Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld toen Erik uit een scrimmage de bal voor zijn voeten kreeg en hard en droog binnenschoot. Zo liet TOS zich van een zeer effectieve kant zien, want één schot op doel en twee keer scoren is een mate van efficiëntie waar zelfs José Mourinho het warm van zou krijgen.

Ook na de 2-0 bleef het spel onveranderd. SDZ had de bal, TOS kreeg de beste kansen. De beste was nog voor Pieter die na een goede diepe bal van Wouter de keeper van SDZ zeer fraai wist te verschalken, alleen in het afronden net niet goed uitkwam en de bal op de lat liet ploffen. Helaas voor TOS was dit niet de beslissing waarop gehoopt werd, maar indirect een opmaat voor een SDZ-comeback, aangezien zij niet veel later de aansluitingstreffer maakten. Met de 2-1 ruststand gingen beide teams aan de thee.

Ook na de thee bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. SDZ was op zoek naar de gelijkmaker terwijl de TOS-aanvallers bleven loeren op de counter. Een hachelijk moment vond plaats na een kleine tien minuten, toen de middenvelder van SDZ na een tackle van Wouter neer ging in de zestien, maar na even aarzelen van Peter geen penalty kreeg. Ook in de minuten daarna werd de verdediging van TOS veelvuldig getest, maar wist het de zaak goed dicht te houden.

En zo’n twintig minuten voor het einde werd het goede verdedigende werk van TOS beloond. Matthijs hield de bal goed vast, stuurde Zeno de diepte in en deze wist met een leep boogballetje de keeper van SDZ te verschalken en zich tevens op de lijst tussen Cruijff, van Basten, Rijkaard en eerder op de middag ook Verhagen te nestelen.

Met dit doelpunt was het verzet gebroken en kon TOS vrijuit gaan voetballen. Jaap werd in de tweede helft voor SDZ een doorn in het oog door met zijn uitschuifbare benen als een volleerd Inspecter Gadget de hele tijd ballen op het middenveld af te snoepen en ook de rest van het team ging met de minuut zorgelozer spelen. Piet en Zeno schoven elkaar voor het SDZ-doel een paar keer de bal toe (4-1) en Sam zorgde met twee poeiers er meteen voor dat er bij zijn officiële TOS-debuut voor het gemak meteen maar een hattrick genoteerd kon worden.

Een zorgeloze middag dus, hopelijk een opmaat voor een zorgeloos seizoen!

Volgend weekend: IVV uit, opnieuw voor de beker.