Datum

5 november 2017 12:00

Accommodatie

Onbekend

Na een vervelende middag in Durgerdam vorige week, was het aan de Zondag 3 gelegen op zoek te gaan naar eerherstel. En dat werd gevonden. Met een heel elftal aan afwezigen en Jaap onder de lat, wist de Zondag 3 zich tegen het hoger geklasseerde De Meer terug te knokken in de wedstrijd en via Fabian uiteindelijk de volle mep te pakken: 2-1.

Voor het begin van het seizoen had trainer Mike de doelstelling uitgesproken om dit jaar het kampioenschap te pakken, maar de route er naartoe verloopt, om het zwak uit te drukken, nogal hobbelig tot nu toe. Simpele overwinningen tegen FIT (7-1) en AFC (4-1) werden afgewisseld met gevoelige nederlagen tegen TABA (2-1) en vorige week tegen DRC (4-0), al waren beide nederlagen onder andere terug te herleiden op een grote hoeveelheid blessures.

En ook deze week ging de carrousel van blessures weer vrolijk verder. Laurens en Sam waren weer fit genoeg om in ieder geval een helft te spelen, maar de overvolle ziekenboeg was weer twee leden rijker in de vorm van Jim (gebroken vinger) en Niels (spierblessure). Tel daarbij op dat keeper Mike in Ecuador zat en u kan wel raden dat het team weer flink aan de bak moest.

Maar, ondanks deze personeelsproblemen, begon TOS sterk aan de wedstrijd. Op het middenveld werden de stevige duels niet geschuwd en ging de bal van tijd tot tijd goed rond. Wouter (die zichtbaar genoot van een Odenhoven-vrije middag) en zijn tijdelijke brother in arms Berend hielden de poort goed dicht en regelmatig werd de aansluiting naar het middenveld en de aanval goed gevonden.  Met name Sam werd een aantal keren gevaarlijk, maar kon niet scoren.

Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg TOS uit het niets een grote domper te verwerken. De Meer, dat het middenveld aardig in handen had, maar niet heel veel creëerde, kwam met een Sunday Shot (vrij naar Neerlands dichter L. van Gaal) uit het niets op 0-1. Een mooi schot, moet gezegd, maar wel zuur voor TOS en Jaap, die het tot nog toe enkel met wat doorrollertjes moest doen, kon opeens gaan vissen.

Na deze tegenvaller pakte TOS echter vrij snel de draad weer op te pakken. Een aantal kansen later gaf Sam de bal voor de goal langs naar Zeno (die sinds deze week ook legaal inzetbaar is in de derde helft) en deze poeierde de bal in het net. Een welkome treffer, zo vlak voor rust.

Na de rust ging TOS een poging doen het middenveld weer te veroveren. Er werd korter op de man gespeeld en zo minder tijd aan de tegenstander gunnen om op te bouwen. Jammer genoeg slaagde TOS er ook met deze aanpak niet in grip op de tegenstander te krijgen. Gelukkig bleek onder de lat Jaap net zo onverstoorbaar als zijn haardos en was hij tot twee keer toe de man die TOS in de wedstrijd hield.

En zo ging de wedstrijd over en weer, kregen beide teams kansen, maar bleef het gelijk. En zo gingen de geschiedenisboeken open, de Zondag 3 heeft namelijk al in meer dan anderhalf jaar geen competitiewedstrijd meer gelijk gespeeld. Dit zou een unieke kans zijn, al was het natuurlijk geen goed voorbeeld van klantenbinding. Deze klantenbinding deed zich gelukkig wel op het veld voor. Via een prachtige aanval over rechts wisten Guido en Tobias de bal bij Fabian te krijgen en deze schoot vlak voor tijd de 2-1 binnen. Grote vreugde op en naast het veld, want deze goal zou de beslissende blijken. Dankzij deze overwinning haakt de Zondag 3 voorlopig aan (in plaats van af) en kan het aanstaande zondag zijn degens kruizen met de koploper Abcoude. Een mooie zondag voor TOS-Actief, helemaal als je na de wedstrijd niet de moeite nam om nog even naar de Arena te gaan….