Zondag 3 doet teammotto eer aan met zwaarbevochten overwinning

Datum

24 maart 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Het Ardennenoffensief blijft onverminderd doordenderen. Sinds het teamweekend in de Belgische heuvels heeft de Zondag 3 drie overwinningen en een gelijkspel bij mogen schrijven. En na de wedstrijd tegen CTO kan TOS er opnieuw drie punten bijschrijven. In een leuke wedstrijd, waarin TOS moest afrekenen met meerdere obstakels, was Erik zoals wel vaker het goudhaantje: 4-3.

Nooit fit, altijd lit.Voor buitenstaanders misschien een geintje rijmpje, voor de ingewijden bij de Zondag 3 een motto, credo, code en zelfs een levensfilosofie. En zelden zal dat motto zo toepasbaar zijn geweest. Want terwijl de spelers zich rond 11 uur begonnen te melden op het sportpark, was de dag van zaterdag nog steeds goed voelbaar. Met name de hoeveelheid geconsumeerde alcoholhoudende dranken hebben hun stempel gedrukt op de gemoedstoestand. De heren van de bardienst waren niet ongeschonden uit de avond gekomen, gezien het duim-kaasschaaf incident van Niels. Ook een aantal anderen waren eerder dat weekend vol voor Gondor gegaan dus een groot deel van het team was vooral bezig met overleven.

Een blik op de tegenstander verraadde een jong team en een aantal van de spelers die nog te maken hebben met wat alcohol in het bloed vrezen een wedstrijd waarin er veel meters gemaakt moeten worden. Terwijl de warming-up begint en een aantal spelers nog bezig zijn met een toiletbezoek, sloft de Zondag 3 het tweede veld op. Met een waslijst aan zieken en geblesseerden, betekent het dat TOS vandaag een (zieke) wissel heeft, voor de rest een aantal nog half beschonken spelers en Mike.

Na een minuut stilte voor de aanslagen in Utrecht, kan de wedstrijd beginnen. TOS begint goed aan de wedstrijd, waarin het de bal lekker rond laat gaan en in alle rust probeert op te bouwen. Een aantal aanvallen worden niet afgerond of afgevlagd door de scheidsrechter. CTO probeert ook op te bouwen, maar ook de verdediging van TOS staat goed. Helaas gaat het na een klein kwartiertje toch mis. CTO bouwde een aanval over rechts en de speler met nummer 10 (die de hele wedstrijd een plaaggeest was voor TOS) vond een aanvaller van met een goede steekpass en hij rondde beheerst af: 0-1.

Niet veel later ging het opnieuw mis en leek het gebrek aan slaap, rust en verstandige keuzes TOS op te gaan breken. Na een lange bal van CTO viel tussen Mike en Pieter in en daar waar de een dacht de situatie aan de keeper te kunnen laten en Mike dacht de bal te kunnen blokken, tikte de aanvaller de bal handig langs de Os van Tos: 0-2. Het was aan Wouter te danken dat de schade niet nog verder opliep, toen hij een rebound van de lijn wist te halen.

Niet veel later deed TOS wat terug. Een goede dieptepass van Pieter (wat deze wedstrijd een heus wapen zou blijken) bereikte Conor en na wat gestuntel in de verdediging kon hij met links de bal in de hoek plaatsen. Na deze anschlusstrefferwist TOS steeds meer het heft in handen te nemen. Met vereende krachten wist TOS de tegenstander steeds beter onder druk te zetten en opnieuw wist Pieter met een aantal diepteballen gevaar te stichten, helaas zonder resultaat.

Na een aantal kansen over en weer wist TOS uiteindelijk de stand gelijk te trekken. Nadat Niels, Patrick en Zeno met vereende krachten de bal diep op de helft van CTO wisten te veroveren kwam de bal na goed werk van Conor en Maarten bij Fabian terecht en die haalde de trekker over: 2-2. Een mooie opsteker vlak voor rust, extra mooi omdat Mike op slag van rust nog een geweldige redding wist te produceren en zo dus de gelijke stand mee de kleedkamer in nam.

In de rust leek TOS, opgeleefd door de comeback, de morele winnaar, maar wellicht doordat Mike zijn speech werd verstoord door Wouter z’n vezelconsumptie, begon de tweede helft dramatisch. Na een paar minuten werd de bal verloren rond de middencirkel en de verdediging kon niet bijtijds ingrijpen: 2-3.

Dit bleek een opmaat voor een zware fase van TOS. CTO leek gestrekt door de voorsprong en bleef aanvallen. Vooral de eerdergenoemde nummer 10 van CTO leverde handenvol werk op voor de verdediging en schoot ook uit een moeilijke hoek de bal fraai op de lat. Tevens dwong de tegenstander Mike ook ver uit zijn doel die uiteindelijk met een slimmigheidje, waar zelfs Wouter nog niet van gehoord had, de bal wist te veroveren en daarna door het gehele team gesommeerd werd terug te keren naar zijn hok.

Maar ook in deze moeilijke periode wist de Zondag 3 zich weer op te richten. TOS begon weer aan een sterkere fase. De aanvallers vonden regelmatig de keeper of verdedigers op hun pad, maar het was uiteindelijk de linker van Erik die Maarten wegstuurde die geduldig en rustig de bal in de lange hoek schoof.

Zoals het hoort, kan een epische wedstrijd ook niet zonder een goede, ouderwetse scrimmage. En wat werden de supporters naast de kantine verwend! Een corner bleef hangen en tot drie keer toe werd de bal door een verdediger geblokt, waarbij linksbuiten Fabian daarbij nog de meest onorthodoxe verdedigingsactie deed die uw verslaggever met zijn 31 lentes zich kan herinneren. Groundlevel Scorpion Kick?De spastische zeehondShoalin-Regenworm? Noemt het hoe u wilt, maar de wijze waarop Fabian met de bal achter zich liggend op de grond met goed geluk (of pure kwaliteit!?) de bal met zijn hak nog wist weg te werken, was op zijn minst memorabel.

Op zijn minst net zo memorabel was de laatste minuut. Een dieptepass van Pieter kwam tussen Conor, zijn belager en de doelman terecht en na een (naar het schijnt) tikje op de hak van de spits ging Conor naar de grond. De scheidsrechter floot en gaf een vrije trap, net buiten de zestien, een paar meter naar rechts ten opzichte van het midden. Na de mededeling te hebben gegeven dat er nog één minuut te spelen was, was het tijd voor topoverleg. Conor en Erik hadden zich bij de bal gepositioneerd terwijl Pieter met zijn timmermansoog keek of de muur nog tekenen van zwakte toonde. Uiteindelijk viel de keuze op Erik en zoals wel vaker, wist de middenvelder ook nu het vertrouwen weer terug te betalen. Hard en laag schoot hij de bal in de lange hoek en via de paal kwam TOS in de dying secondsop voorsprong. Erik vierde het doelpunt met het team in de hoek en nadat de aftrap was genomen en er meteen werd afgefloten, vielen de spelers elkaar gelukkig in de armen.

12 seconden op voorsprong gestaan: drie punten in de tas! Dat kunnen wij rekenen onder pieken op het juiste moment!

Volgende wedstrijd: SDZ, 7 april.