Datum

2 september 2018 13:00

Accommodatie

Onbekend

De Zondag 3 is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. In de eerste wedstrijd van drie in de bekerpoule werd er met 2-3 gewonnen van en bij DRC, een team waar TOS vorig seizoen nog twee keer klop van kreeg. Wat misschien nog wel opmerkelijker was, was de betrekkelijke eenvoud waar de wedstrijd mee werd gewonnen. TOS miste de nodige kansen, waardoor de 3-2 overwinning uiteindelijk nog een magere afspiegeling van de krachtverhoudingen was. Maar dus wel genoeg voor de drie punten.

Wie de geschiedenisboeken van de Zondag 3 erop naslaat, komt tot de conclusie dat DRC, in het inmiddels zesde jaar dat de Zondag 3 in deze vorm speelt, een ware Angstgegner is van het team. Vier wedstrijden, vier nederlagen. Vorig seizoen werden de degens nog gekruist met de Durgerdammers. Uit werd er, in een van de slechtste wedstrijden van de Zondag 3 ooit, met 4-0 verloren en in de “return” op het hoofdveld werd TOS op een 1-2 nederlaag getrakteerd. Alle redenen dus voor oplettendheid.

Zonder keeper Mike, maar met 15 man schoon aan de haak, druppelden de spelers het complex van DRC binnen. Het zonnetje scheen, er  werd veel gelachen en de sfeer was ontspannen. Er werd op zoek gegaan naar een keeper en uiteindelijk namen Fabian en nieuwe aanwinst Patrick allebei een helftje, waardoor dat probleem ook was opgelost. Verder leek (met de nadruk op “leek”) iedereen fit en had men zin om weer eens te gaan voetballen. Het mooie, Hollandse uitzicht vormde het decor voor het begin van een hopelijk succesvol seizoen.

Het ansichtkaart waardige uitzicht vanaf het hoofdveld

De bal werd in beweging gebracht door TOS en het seizoen was begonnen. Na een wat ongemakkelijke eerste tien minuten kreeg TOS wat beter grip op de wedstrijd. De bal ging rustig van voet naar voet en hoewel met name spits Matthijs vC moeizaam werd gevonden, had TOS het middenveld in handen. Er werd zorgvuldig opgebouwd, zonder dat dat echt tot uitgesproken kansen kon leiden, een paar geblokte schoten en een wat rollertjes daargelaten. Fabian had tot dat moment een rustige middag, wat het extra zuur maakte dat hij bij zijn eerste grote klus meteen moest vissen. De verdediging werd verrast door een snelle uitbraak en uit een afvallende bal schoot een van de DRC-middenvelders de bal fraai in de kruising.

Een tegenslag dus, waar TOS zich na de drinkpauze goed van herstelde. Het team ging weer verder waar het gebleven was en Zeno was met een fraaie pegel dichtbij, maar hij raakte het aluminium. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd wel steeds duidelijker dat de scheidsrechter steeds meer ging toelaten. Met name de nummer 10 van DRC maakte daar dankbaar gebruik van door onder meer de kuiten van Pieter stevig te torpederen. TOS liet zich door het (verbale) geweld van een aantal DRC-spelers niet van de wijs brengen en scoorde, zo’n tien minuten voor rust, de verdiende gelijkmaker. Sam stuurde Matthijs D diep en laatstgenoemde schoof de bal rustig binnen. Een opvallend makkelijke goal, maar een zeer welkome.

Na de goal ging TOS op dezelfde voet verder en probeerde het de voorsprong te pakken. Een schot van Niels werd, na goed werk van Matthijs vC, geblokt, maar uit de daarop volgende corner was het wel raak. Conor speelde Matthijs vC makkelijk vrij in de zestien en TOS pakte de leiding. Met deze voorsprong ging TOS weer aan de thee.

Na de pauze pakte TOS de draad weer op en hield het grip op de wedstrijd. TOS hield achterin de boel goed op slot en aanvallend probeerde het de marge te vergroten. Ondanks wat goede combinaties en kansen, kwam TOS niet verder dan een aantal corners. Een grote tegenvaller moest een kwartier voor tijd worden geslikt toen DRC uit het niets langszij kwam. Een fout in de opbouw bezorgde de bal bij een aanvaller van DRC en Jim en Patrick waren niet bij machte om het te herstellen: 2-2.

Na deze tegenvaller ging TOS op zoek naar de voorsprong. Matthijs D was er met een droge knal tegen de lat dichtbij en TOS begon bloed te ruiken. De grote rondo in de zestien van DRC leverde een wagonlading aan kansen op, maar TOS kon het doel lange tijd niet vinden. Uiteindelijk kreeg het een paar minuten voor het einde alsnog loon naar werken. Een goede aanval over rechts stelde Matthijs vC in staat de bal laag voor te geven en zo Conor de winnende te laten maken. De wedstrijd eindigde nog met een smerige schop op enkels van Zeno, maar uiteindelijk kwam Young Herrie er schadevrij vanaf.

Uiteindelijk wist TOS de wedstrijd dus te winnen en dus een goede opening van het seizoen. De komende twee weken staan er nog bekerwedstrijden op het programma om lekker warm te worden en eind september begint het echte werk!